fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Verbeterde invoer en bediening op nieuwe McHale Fusion 4-pers

De McHale Fusion 4-perswikkelcombinaties zijn standaard voorzien van Isobus-bediening. Ook is de invoer aangepast. - Foto's: McHale

De Ierse machinefabrikant McHale introduceert een vernieuwde perswikkelcombinatie: de Fusion 4. Met name de invoer en de bediening van de McHale Fusion 4-pers is verbeterd.

McHale presenteerde onlangs een vernieuwde versie van de Fusion-perswikkelcombinaties op de National Ploughing Championships in Ierland – een ploegkampioenschap en machinebeurs ineen. De McHale Fusion 4-pers heeft een andere invoer en een nieuwe bediening. Volgens McHale-importeur Zonna in Beilen (Dr.) zijn de machines volgend seizoen leverbaar.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post

Meer functies op McHale Fusion 4-pers

De McHale Fusion 4-pers is standaard voorzien van Isobus-bediening. Het McHale-bedieningsscherm (7 of 12 inch) is voortaan optioneel leverbaar. De pers werkt met Aux-N. Dat betekent dat de perswikkelcombinatie te bedienen is met de joystick of multifunctionele rijhendel van de trekker.

De Isobus-bediening biedt meer functies, zoals het opslaan van data van een weegsensor. Isobus-bediening was tot nog toe optioneel leverbaar, maar werd in Nederland weinig gekozen omdat deze geen cameraverbinding ondersteunt. Wie gebruik maakt van de Isobus-bediening moet voor een camerabeeld een extra monitor plaatsen.

McHale vernieuwde tegelijk de eigen Iso-Play-beeldschermen. Deze zijn voorzien van meer en duidelijkere symbolen. Volgens de fabrikant werkt dat intuïtiever. Er zijn steeds twee cameraweergaves op de beeldschermen te zien, van het binden en het wikkelen. Als een bindfout optreedt, verschijnt dat camerabeeld op het volledige scherm.

Achterop de balenpers heeft McHale een bedieningspaneel geplaatst. Die was er op de Fusion 3-pers ook, maar op de McHale Fusion 4-pers kun je daarmee de verlichting bedienen en de wikkelaar de wikkelcyclus weer laten oppakken.

Messenbodem wijkt uit

De invoer van de McHale Fusion 4-pers heeft een extra tand aan weerszijden en is daarmee 10 centimeter breder. De transportbreedte is echter gelijk gebleven.

De kunststof plaat achter de invoer, die fungeert als messenbodem, is verend opgehangen. Dat heeft McHale zo gemaakt met het oog op steenrijke gronden; als een steen of ander object erdoorheen gaat, kan de plaat uitwijken. Daarnaast is het invoerkanaal verbreed voor een betere baalvorm. De twee invoervijzels die het gewas naar het midden toe draaien, zijn verzwaard.

Tekst gaat verder onder de foto

De vijzels die het gewas naar het midden draaien zijn verzwaard, en de witte, kunststof plaat die dient als messenbodem is voortaan verend opgehangen. Ook is de pick-up breder, terwijl de transportbreedte van de pers gelijk is aan die van een Fusion 3.

De vijzels die het gewas naar het midden draaien, zijn verzwaard. De witte kunststof plaat die dient als messenbodem, is voortaan verend opgehangen. Ook is de pick-up breder, terwijl de transportbreedte van de pers gelijk is aan die van een Fusion 3-pers.

QR-code voor documentatie

McHale heeft de machines een nieuw uiterlijk met nieuw plaatwerk gegeven. De sluitingen zijn daarbij aangepast, zodat deze makkelijker zijn te openen. Een magneetslot in combinatie met een haakje zorgt ervoor dat er geen gereedschap meer nodig is om de panelen te openen.

Tekst gaat verder onder de foto

Isobus-bediening is voortaan standaard, en een Iso-Play-beeldscherm van McHale is nu optioneel. McHale heeft die schermen intuïtiever gemaakt door onder andere meer en grotere symbolen te gebruiken.

Isobus-bediening is voortaan standaard. Een Iso-Play-beeldscherm van McHale is optioneel. De fabrikant heeft de schermen intuïtiever gemaakt door meer en grotere symbolen te gebruiken.

De fabrikant heeft de McHale Fusion 4-pers voorzien van nieuwe software. Als er een foutcode op de display verschijnt, wordt tegelijkertijd een QR-code getoond. Die QR-code kun je scannen met je smartphone. Op je telefoon verschijnt dan automatisch de juiste documentatie. Deze documentatie is voorlopig alleen in het Engels beschikbaar.

Nog een detailverbetering is de betere integratie van toevoegmiddelen in de software. Het is mogelijk om het toedienen van middelen automatisch te laten gaan, bijvoorbeeld op basis van pick-up hoog of laag en het te stoppen tijdens het afbinden van een baal.

Auteur: Bob Karsten

Op zoek naar een gebruikte McHale-pers? Ga naar Traktorpool.com

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hollands Noordkop ontwikkelt klepelbak voor groenbemesters

Mechanisatiebedrijf Hollands Noordkop in Breezand (N.-H.) heeft een klepelbak ontwikkeld voor het verkleinen van groenbemesters.
Afbeelding artikel

‘Met een gerust hart een gebruikte hakselaar kopen’

Een gebruikte hakselaar kopen en voor 100% weten waar je aan toe bent? Dat kan bij AM Machinery dat gebruikt maakt...
Afbeelding artikel

Stolpen 8.28-tandemasser speciaal ontworpen voor groenvoorziening

De Stolpen 8.28-tandemasser heeft een laag eigengewicht van 3.250 kg en is inmiddels leverbaar in Nederland.
Beheer
WP Admin