fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Schuitemaker stopt met Innovado-voerrobot

De SVgroup, waaronder de Nederlandse fabrikanten Veenhuis en Schuitemaker vallen, heeft besloten te stoppen met de ontwikkeling van de Innovado-voerrobot. Zij gaat zich volledig focussen op de productie van mesttanks en silagewagens. - Foto: Michel Velderman

Op vakbeurs AgroTechniek Holland (ATH) in 2016 behaalde Schuitemaker met de Innovado-voerrobot nog de tweede prijs. Nu, zes jaar later, trekt het bedrijf de stekker uit het automatische voersysteem.

In een eerder stadium gaf Schuitemaker al aan dat het op zoek was naar een compagnon om de Innovado-voerrobot verder te ontwikkelen. Helaas heeft het bedrijf uit Rijssen zo’n samenwerkingspartner niet kunnen vinden. Het is nu dus definitief afgelopen met de verdere ontwikkeling van de Schuitemaker Innovado-voerrobot.

Robotisering gaat snel

De ontwikkelingen in de markt omtrent robotisering gaan erg snel en het is een vak apart. “Wij zijn van origine een metaalbewerkingsbedrijf. Er wordt steeds meer van fabrikanten geëist. Het is jammer dat we het project nu moeten beëindigen. Maar we denken wel dat het een juist besluit is. Het is een marktrijp product waarin de ontwikkelaars veel uren hebben gestoken”, licht Arjen Goud, product- en marketingmanager van SVgroup, toe.

Focus op mesttanks en wagens

De SVgroup, waaronder de Nederlandse fabrikanten Veenhuis en Schuitemaker vallen, gaat zich volledig focussen op het bouwen van mesttanks, opraap- en silagewagens.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Verdwijnt de cabine op de robottrekker?’

Heeft de cabineloze robottrekker wel of geen toekomst? TREKKER-redacteuren René Koerhuis en Bob Karsten geven hun kijk op de zaak.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Robottrekker met of zonder cabine?’

De robottrekker wordt straks ingezet op grote percelen of bij repeterend werk. Dan heeft zo’n trekker geen cabine meer nodig. Of...
Afbeelding artikel

SIZA Robotics lanceert autonome Toogo-veldrobot

Het Franse SIZA Robotics presenteert zijn elektrische veldrobot Toogo die volledig autonoom werkt in onder meer suikerbieten en uien.
Beheer
WP Admin