Terug naar nieuwsoverzicht

Schuitemaker stopt met Innovado-voerrobot

De SVgroup, waaronder de Nederlandse fabrikanten Veenhuis en Schuitemaker vallen, heeft besloten te stoppen met de ontwikkeling van de Innovado-voerrobot. Zij gaat zich volledig focussen op de productie van mesttanks en silagewagens. - Foto: Michel Velderman

Op vakbeurs AgroTechniek Holland (ATH) in 2016 behaalde Schuitemaker met de Innovado-voerrobot nog de tweede prijs. Nu, zes jaar later, trekt het bedrijf de stekker uit het automatische voersysteem.

In een eerder stadium gaf Schuitemaker al aan dat het op zoek was naar een compagnon om de Innovado-voerrobot verder te ontwikkelen. Helaas heeft het bedrijf uit Rijssen zo’n samenwerkingspartner niet kunnen vinden. Het is nu dus definitief afgelopen met de verdere ontwikkeling van de Schuitemaker Innovado-voerrobot.

Robotisering gaat snel

De ontwikkelingen in de markt omtrent robotisering gaan erg snel en het is een vak apart. “Wij zijn van origine een metaalbewerkingsbedrijf. Er wordt steeds meer van fabrikanten geëist. Het is jammer dat we het project nu moeten beëindigen. Maar we denken wel dat het een juist besluit is. Het is een marktrijp product waarin de ontwikkelaars veel uren hebben gestoken”, licht Arjen Goud, product- en marketingmanager van SVgroup, toe.

Focus op mesttanks en wagens

De SVgroup, waaronder de Nederlandse fabrikanten Veenhuis en Schuitemaker vallen, gaat zich volledig focussen op het bouwen van mesttanks, opraap- en silagewagens.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Overnames en investeringen in jonge markt voor autonome veldrobots

De eerste tekenen van overnames en investeringen zijn zichtbaar op de nog jonge markt van autonome veldrobots.
Afbeelding artikel

Lemken neemt aandeel in softwarebedrijf Track32

Lemken en Track32 werkten al eerder samen bij de ontwikkeling van software voor de cameragestuurde IC Weeder AI-schoffels.
Afbeelding artikel

Gaëtan Severac (Gofar): ‘Boeren tonen gerichte interesse in veldrobots’

Gaëtan Severac, voorzitter van Global Organisation For Agricultural Robotics (Gofar), merkt op dat boeren voor het eerst gericht naar veldrobots vragen.
Beheer
WP Admin