fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Schuitemaker stopt met Innovado-voerrobot

De SVgroup, waaronder de Nederlandse fabrikanten Veenhuis en Schuitemaker vallen, heeft besloten te stoppen met de ontwikkeling van de Innovado-voerrobot. Zij gaat zich volledig focussen op de productie van mesttanks en silagewagens. - Foto: Michel Velderman

Op vakbeurs AgroTechniek Holland (ATH) in 2016 behaalde Schuitemaker met de Innovado-voerrobot nog de tweede prijs. Nu, zes jaar later, trekt het bedrijf de stekker uit het automatische voersysteem.

In een eerder stadium gaf Schuitemaker al aan dat het op zoek was naar een compagnon om de Innovado-voerrobot verder te ontwikkelen. Helaas heeft het bedrijf uit Rijssen zo’n samenwerkingspartner niet kunnen vinden. Het is nu dus definitief afgelopen met de verdere ontwikkeling van de Schuitemaker Innovado-voerrobot.

Robotisering gaat snel

De ontwikkelingen in de markt omtrent robotisering gaan erg snel en het is een vak apart. “Wij zijn van origine een metaalbewerkingsbedrijf. Er wordt steeds meer van fabrikanten geëist. Het is jammer dat we het project nu moeten beëindigen. Maar we denken wel dat het een juist besluit is. Het is een marktrijp product waarin de ontwikkelaars veel uren hebben gestoken”, licht Arjen Goud, product- en marketingmanager van SVgroup, toe.

Focus op mesttanks en wagens

De SVgroup, waaronder de Nederlandse fabrikanten Veenhuis en Schuitemaker vallen, gaat zich volledig focussen op het bouwen van mesttanks, opraap- en silagewagens.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

CNH werkt aan autonome ombouwkits voor New Holland-trekkers

De autonome ombouwkit van Bluewhite is bedoeld voor bestaande New Holland-trekkers. CNH zegt dat boeren en loonwerkers hiermee hun kosten met...
Afbeelding artikel

Autonome Fendt 716 werkt zonder constante supervisie

Loonwerker en akkerbouwer Brian Salomé in IJzendijke (Zld.) trapte onlangs de NPPL-praktijktest 2024 af met een autonoom werkende Fendt 716.
Afbeelding artikel

De toekomst is nu: AgXeed-robot harkt gras tijdens Grasdag 2024

Een robot die het gras harkt, is dat de toekomst? Kom het bekijken tijdens de Grasdag in Dronten, waar de AgXeed-robot...
Beheer
WP Admin