fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Keestrack verrast met elektrische trekker

De Belgische fabrikant Keestrack heeft in samenwerking met Goldini en de Zwitserse trekkerfabrikant Rigitrac een elektrische trekker ontwikkeld. Het is de Keestrack B1e. - Foto's: Keestrack

De Belgische machinefabrikant Keestrack ontwikkelde een volledig elektrische trekker. De Keestrack B1e vertoont grote gelijkenis met de Rigitrac SKE 40 van de Zwitserse trekkerfabrikant Rigitrac.

De Keestrack B1e heeft, net als de Rigitrac SKE 40 elektric, een nominaal vermogen van 54 pk (40 kW) en een maximaal vermogen van 87 pk (64 kW). De Zwitserse trekkerfabrikant presenteerde zijn elektrische model SKE 50 in 2019 voor het eerst aan het publiek. Keestrack toont in het najaar een conceptmodel.

De kleine elektrische trekker is zwart-geel van kleur. Hij heeft werklampen op de cabine, een fronthef, beschikt over een lage instap en heeft een maximaal vermogen van 87 pk.

De kleine elektrische trekker Keestrack B1e is zwart-geel van kleur. Hij heeft werklampen op de cabine, een fronthef, beschikt over een lage instap en heeft een maximaal vermogen van 87 pk.

Klein afzetgebied

Trekkerbouwer Rigitrac heeft met de Alpenlanden een klein afzetgebied. “In samenwerking met Goldini, Rigitrac en Keestrack zijn we dit project gestart. We willen het afzetgebied van de elektrische trekkers vergroten”, zegt Marcel Kerkhofs, marketingmanager bij Keestrack. De trekkers zullen onder de naam Keestrack worden verkocht. De bouw ervan vindt plaats in de fabriek van Goldini in Italië. Rigitrac blijft zijn elektrische trekkers onder eigen naam verkopen in de Alpenlanden.

Keestrack gaat de elektrische trekker in de fabriek van Goldini in Mondena (Italië) bouwen.

De fabriek van Goldini in Modena, Italië waar Keestrack de elektrische trekker Keestrack B1e gaat bouwen.

Keestrack B1e te zien op Bauma en Eima

Op de vakbeurzen Bauma (24-30 oktober) in München (D.) en Eima (9-13 november) in Bologna (It.) kunnen bezoekers de kleine elektrische Keestrack voor het eerst bekijken.

De Zwitserse trekkerfabrikant Rigitrac introduceerde in 2019 al zijn eerste elektrische trekker. Nu gaat het samen met Keestrack en Goldini in de toekomst elektrische trekkers bouwen.

De Zwitserse trekkerfabrikant Rigitrac introduceerde in 2019 al zijn eerste elektrische trekker. Nu gaat Rigitrac samen met Keestrack en Goldini elektrische trekkers bouwen.

Ontwikkeling zero-emissie machines

Keestrack is bezig met het ontwikkelen van zero-emissie machines. In dat kader past de bouw van een elektrische trekker. Het is nog niet bekend wanneer de Keestrack leverbaar is. Ook de prijs van de kleine elektrische trekker is nog niet bekend.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Geveerde rupsen voor Case IH Quadtrac

Case IH presenteert voor seizoen 2025 een geveerd rupsonderstel op de Quadtrac-rupstrekkers: het Heavy-Duty Suspension (HDS)-systeem.
Afbeelding artikel

Elektrisch aangedreven werktuigendrager E-horse voor 'verzorgingswerk'

Werktuigendrager E-Horse heeft vierwielbesturing, is volledig elektrisch en licht van gewicht. Het voertuig is vooral bedoeld voor gewasverzorging.
Afbeelding artikel

Autonome Fendt 716 werkt zonder constante supervisie

Loonwerker en akkerbouwer Brian Salomé in IJzendijke (Zld.) trapte onlangs de NPPL-praktijktest 2024 af met een autonoom werkende Fendt 716.
Beheer
WP Admin