fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere-stuurautomaat AutoTrac bestaat 20 jaar

Sinds 2006 is het mogelijk de John Deere AutoTrac-stuurautomaat in andere machinemerken te monteren. - Foto: John Deere

Begin 2000 introduceerde machinefabrikant John Deere de AutoTrac-stuurautomaat. In eerste instantie was deze bedoeld als rechtrijsysteem. In de loop van de jaren werd het systeem verder uitgebreid.

In de beginfase van AutoTrac gaven sommige gebruikers aan dat ze een dergelijke stuurautomaat niet nodig hadden, omdat ze ‘zelf wel in een rechte lijn kunnen rijden’. Al waren er ook gebruikers die de voordelen van een stuurautomaat wel zagen. Tegenwoordig kunnen de meeste agrarische bedrijven niet meer werken zonder een ‘rechtrijsysteem’ oftewel gps-stuurautomaat.

John Deere AutoTrac in vogelvlucht

  • In 2002 startte de fabrikant met de automatische besturing van John Deere-machines met het systeem AutoTrac.

  • Vanaf 2006 werd het mogelijk AutoTrac in andere machinemerken te monteren. Vervolgens werd dit systeem uitgebreid met een RTK-signaal voor meer nauwkeurigheid en snellere signaalbeschikbaarheid.

  • In 2008 introduceerde de fabrikant AutoTrac in combinatie met het systeem iTec Pro. Vanaf dat moment was het mogelijk om automatisch te keren op de kopakker.

  • In 2012, tien jaar na de introductie van AutoTrac, toonde John Deere voor het eerst Active Implement Guidance. Dit systeem houdt trekker en werktuig in hetzelfde spoor. Denk daarbij aan het poten van aardappelen. Een getrokken pootmachine heeft snel de neiging zijn eigen spoor te volgen, Active Implement Guidance stuurt de machine bij.

  • In 2020 volgde AutoPath, waarmee zowel het mechanisatiebedrijf als de machine-eigenaar online de prestaties van de machine en de geleidingslijnen kan bekijken.

  • Dit jaar, in 2022, introduceerde John Deere de zelfrijdende autonome 8R.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Amerika doet Chinese landbouwdrones in de ban

Drones maken een razendsnelle opmars in de Amerkaanse landbouw, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn als de landbouwdrones in verkeerde handen...
Afbeelding artikel

Techneut bouwt eigen gps-systeem op een Deutz-Fahr

Techneut Niels van Vilsteren zocht alle componenten bij elkaar en bouwde zelf een gps-systeem op een Deutz-Fahr. En dit is het...
Beheer
WP Admin