fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Hommes levert eerste 25 kuubs hooglosser met knikstuk achterin bak af

De 25 kuubs hooglosser van Hommes Constructiebouw heeft een knikstuk achterin de bak. Dit zorgt voor minder valhoogte van het product tijdens het lossen. - Foto: Hommes Constructiebouw

Hommes Constructiebouw uit Ter Apel (Gr.) heeft een 25 kuubs hooglosser met een knikstuk achterin de bak gebouwd. Dit zorgt voor minder valhoogte tijdens het lossen van producten zoals aardappelen.

Hommes Constructiebouw heeft onlangs zijn eerste 25 kuubs hooglosser afgeleverd. Het bijzondere aan deze machine is het knikstuk achterin de bak. Dit zorgt voor minder valhoogte tijdens het lossen van aardappelen in vrachtwagens. De gebruiker kan in één keer circa 20 ton aardappelen lossen.

De hooglosser is gedwongen gestuurd, voorzien van een hydraulische disselvering, centrale smering en een compleet berubberde band met meenemers om schade aan het product te voorkomen. Verder werkt de machine op loadsensing van de trekker.

Tekst gaat verder onder de foto; bekijk meer foto’s onderaan dit artikel

De hooglosser scharniert bovenin. Hierdoor hoeft de vrachtwagen niet meer strak tegen de loswagen aan te staan.

De hooglosser scharniert bovenin. Hierdoor hoeft de vrachtwagen niet meer strak tegen de loswagen aan te staan.

Bovenin scharnieren

Doordat de hooglosser bovenin scharniert, kun je achter het chassis meer ruimte creëren. Daardoor hoeft de vrachtwagen niet meer zo strak tegen de loswagen aan te staan.

“Het schaarstuk zorgt voor meer stabiliteit tijdens het lossen. De meeste kippers scharnieren beneden”, vertelt Steffan Hommes, eigenaar van het gelijknamige constructiebedrijf. De constructeur heeft gekozen om bovenin te scharnieren. In het midden van de bak boven het wiel zit het scharnierpunt.

Hoge banden

Hommes levert de hooglosser met 750-60/30.5-banden. Met deze bandenhoogte loopt de band beter door tijdens natte omstandigheden. Door de grote loscapaciteit heb je minder vervoersbewegingen en wordt de weg niet versmeerd, aldus Hommes.

De hooglosser is verkrijgbaar voor circa € 100.000.

Auteur: Annelies Bakker

Op zoek naar een gebruikte hooglosser/kipwagen? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

De Hommes-hooglosser staat op 750-60/30,5 hoge banden.

De hooglosser kan in een keer zo'n 20 ton aardappelen lossen in de vrachtwagen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fliegl presenteert oplegger voor balenvervoer

De Duitse fabrikant Fliegl heeft oplegger SZS 300 BL Ultra speciaal gebouwd voor het vervoeren van ronde of vierkante balen.
Afbeelding artikel

BECO introduceert nieuw model BREVIS-zandkipper

De nieuwe BREVIS-zandkipper met 14 ton laadvermogen sluit volgens BECO beter aan op de MAXXIM-serie die start 16 ton laadvermogen.
Afbeelding artikel

VGM introduceert nieuw model oprijwagen Robson 14

VGM introduceert zijn nieuwe oprijwagen: Robson 14. De tandemasser heeft een laadvermogen van 14 ton en een eigengewicht van 3.735 kilo.
Beheer
WP Admin