Terug naar nieuwsoverzicht

Merknaam Fella stopt in Nederland

Voortaan zijn Agco-hooibouwmachines alleen nog leverbaar in Massey Ferguson- en Fendt-kleuren. Daarmee verdwijnt de merknaam Fella. - Foto: Koos Groenewold

Agco stopt in Nederland met de merknaam Fella. De hooibouwmachines zijn voortaan alleen nog leverbaar in kleurstellingen van Massey Ferguson en Fendt.

 

Het machineconcern Agco laat weten te stoppen met de merknaam Fella en kleurstelling. Voortaan zijn de hooibouwmachines uit het Duitse Feucht alleen nog leverbaar in Massey Ferguson- en Fendt-kleuren, die technisch gelijk zijn.

Volgens Mechan Groep in Achterveld (U.), importeur van Fella, Massey Ferguson en Fendt, wil Agco de focus leggen op de twee laatstgenoemde merken. Daarbij nam de verkoop van Fella de laatste jaren af, terwijl juist de verkoop van hooibouwmachines van Massey Ferguson en Fendt groeide.

Fella-machines niet meer te bestellen

De productie van Fella-machines stopt officieel in 2024, maar nieuwe Fella-machines zijn in Nederland al niet meer te bestellen. Omdat de Fella-hooibouwmachines technisch gelijk zijn aan die van Massey Ferguson en Fendt, wordt voor verkoop van zowel nieuwe machines als voor onderdelen doorverwezen naar die merken.

Mechan Groep laat weten dat 95% van de Fella-hooibouwmachines al via Massey Ferguson-dealers werd verkocht en ondersteund. Een klein aantal Fella-dealers dat tot voor kort Fella-machines rechtstreeks uit Achterveld kocht, wordt nu verzocht Massey Ferguson-machines te kopen bij de dichtstbijzijnde MF-dealer.

Auteur: Bob Karsten

Ben je op zoek naar gebruikte machines en onderdelen van Fella? Ga naar Traktorpool.com 

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hydraulisch aangedreven perskamer voor Göweil LT-Master F115

De Oostenrijkse machinefabrikant Göweil levert de nieuwe perswikkelcombinatie LT-Master F115 met een hydraulisch aangedreven perskamer.
Afbeelding artikel

Strautmann breidt zijn serie Zelon-opraapwagens uit

Strautmann heeft drie nieuwe modellen Zelon-opraapwagens gebouwd met een laadvolume van 24 tot 35 kuub.
Afbeelding artikel

5000ste Holaras-kuilverdeler verkocht

Machinefabrikant Holaras uit Aalten (Gld.) heeft in november de 5.000ste Holaras-kuilverdeler afgeleverd.
Beheer
WP Admin