fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Schonere motor voor Case IH Farmall-trekkers

Machinefabrikant Case IH levert zijn Farmall-trekkers vanaf 80 pk voortaan met een schonere FPT F5 3,6 liter-viercilindermotor. De nieuwe modellen zijn voorzien van de nieuwe FPT F5 3,6 liter-viercilindermotor met common rail-injectie. - Foto's: Case IH

Trekkerfabrikant Case IH voorziet zijn Farmall-trekkers vanaf 80 pk van een nieuwe motor. Deze komt te liggen in de Farmall 90 A met 90 pk, de 100 A en 100 C met elk 100 pk, de 110 C met 110 pk en 120 C met 120 pk.

Case IH stelde de nieuwe Farmall-trekkers onlangs voor op de internationale aardappelbeurs Potato Europe in Hannover (D.). De serie Farmall-trekkers bestaat uit negen modellen in de vermogensklasse van 80 tot 120 pk. Twee nieuwe modellen stonden vorige week ook op de vakbeurs ATH in Biddinghuizen.

Schonere FPT F5 3,6 liter-viercilindermotor

De nieuwe modellen zijn voorzien van de nieuwe FPT F5 3,6 liter-viercilindermotor met common rail-injectie. De motor is uitgerust met een SCR-katalysator (AdBlue-injectie), een diesel-oxidatiekatalysator (DOC) en dieselpartikelfilter (DPF). Het gamma Farmall 55A en 75 A blijft ongewijzigd. Deze lichtere trekkers zijn nog uitgerust met een 3,4 litermotor (zonder AdBlue).

12/12-powershifttransmissie

Terwijl de Farmall A-modellen standaard zijn uitgerust met een 12/12-versnellingsbak met mechanische versnelling, beschikken de Farmall C-modellen standaard over een koppelingsvrije 12/12 powershifttransmissie. DeFarmall C is optioneel uit te rusten met een 20/20 kruipversnelling.

5.000 kg hefvermogen

De Farmall A-modellen hebben een maximaal hefvermogen van 4400 kg in de achter-hefinrichting. Farmall C heeft een maximaal hefvermogen van 5.000 kg. Beide modellen beschikken over de Lift-O-Matic en Lift-O-Matic Plus (Farmall C). Hierdoor kan de gebruiker de werktuigen altijd in dezelfde vooraf ingestelde positie laten zakken en heffen.

Drietaps PTO

Tevens is standaard de drietaps PTO met 540, 540E en 1.000 tpm geïntegreerd. Beide modellen zijn in de fabriek al uit te rusten met een frontlader en bijbehorende hydrauliek. De bedieningselementen bevinden zich aan de linkerkant van de cabine. Alle modellen hebben een luchtgeveerde stoel.

Prijs en levering van de trekker zijn nog niet bekend.

Lees ook: Case IH Farmall U Pro aanschaffen? Tips en tricks

De drietaps PTO met 540, 540E en 1000 tpm is standaard geïntegreerd in de Farmall-trekkers.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin