fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Hanskamp wint zilver met BeddingCleaner op Eurotier 2022

De BeddingCleaner is vooral geschikt voor het VrijLevenStal-concept, oftewel een vrijloopstal. De machine is bedacht door Hanskamp in Doetinchem (Gld.). - Foto's: Fred Libochant

Hanskamp uit Doetinchem (Gld.) wint de zilveren innovatie-award met zijn BeddingCleaner op vakbeurs Eurotier in Hannover (D.). Deze machine pakt het strooisel uit een vrijloopstal en zeeft de mest eruit.

Hanskamp uit Doetinchem (Gld.) heeft de BeddingCleaner bedacht. De machine is vooral geschikt voor het VrijLevenStal-concept, oftewel een vrijloopstal.

De BeddingCleaner heeft een verenstalen zeefband waarmee het strooisel wordt opgeraapt in de stal. Het strooisel valt door de zeefband, de mest wordt tijdens het oprapen omhuld waardoor zich een prop vormt.

‘Gepaneerde mest’

De ‘gepaneerde mest’, zoals de specialisten van Hanskamp dit noemen, wordt opgevangen in een bak achter de machine. Daarna ga je eenmaal per dag door de stal met de BeddingCleaner om een schoon ligbed te behouden, aldus Hanskamp.

Tekst gaat verder onder de video

Prijsuitreiking op vakbeurs Eurotier

Hanskamp zal de prijs in ontvangst nemen op de vakbeurs Eurotier (15-18 november)in Hannover (D.).

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Fendt 930 Vario met Veenhuis-mesttank

Bekijk deze Veenhuis-mesttank met een inhoud van 34 kuub in de videoserie Akkergiganten. De tank wordt getrokken door een Fendt 930...
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Vervaet Hydro Trike XL op rupsen

In de videoserie Akkergiganten zie je deze keer een Vervaet Hydro Trike XL-mestzelfrijder op rupsen. Een indrukwekkende verschijning!
Beheer
WP Admin