Terug naar nieuwsoverzicht

Hanskamp wint zilver met BeddingCleaner op Eurotier 2022

De BeddingCleaner is vooral geschikt voor het VrijLevenStal-concept, oftewel een vrijloopstal. De machine is bedacht door Hanskamp in Doetinchem (Gld.). - Foto's: Fred Libochant

Hanskamp uit Doetinchem (Gld.) wint de zilveren innovatie-award met zijn BeddingCleaner op vakbeurs Eurotier in Hannover (D.). Deze machine pakt het strooisel uit een vrijloopstal en zeeft de mest eruit.

Hanskamp uit Doetinchem (Gld.) heeft de BeddingCleaner bedacht. De machine is vooral geschikt voor het VrijLevenStal-concept, oftewel een vrijloopstal.

De BeddingCleaner heeft een verenstalen zeefband waarmee het strooisel wordt opgeraapt in de stal. Het strooisel valt door de zeefband, de mest wordt tijdens het oprapen omhuld waardoor zich een prop vormt.

‘Gepaneerde mest’

De ‘gepaneerde mest’, zoals de specialisten van Hanskamp dit noemen, wordt opgevangen in een bak achter de machine. Daarna ga je eenmaal per dag door de stal met de BeddingCleaner om een schoon ligbed te behouden, aldus Hanskamp.

Tekst gaat verder onder de video

Prijsuitreiking op vakbeurs Eurotier

Hanskamp zal de prijs in ontvangst nemen op de vakbeurs Eurotier (15-18 november)in Hannover (D.).

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Smart 430-bedieningsterminal voor Duport-mesttank

Duport introduceert een nieuwe Isobus-bedieningsterminal voor zijn mesttanks met verdringerpomp: de Smart 430-bedieningsterminal.
Afbeelding artikel

Joskin bouwt snel te legen Tornado-meststrooiers

Joskin levert een nieuwe generatie Tornado-meststrooiers met gladdere zijwanden en een laadbak met een meer conische vorm.
Afbeelding artikel

Slootsmid gaat weer mesttanks produceren

Machinebouwer Slootsmid pakt de productie van mesttanks weer op en komt met een 12,5 kuub mesttank op de markt.
Beheer
WP Admin