Terug naar nieuwsoverzicht

Manitou: hogere verkoopcijfers, minder winst in eerste halfjaar 2022

Manitou noteert 9% groei in omzet, maar levert in qua winst. - Foto: Mark Pasveer

De Franse machinefabrikant Manitou publiceert zijn halfjaarresultaten. Het bedrijf noteert meer machineverkopen, maar ziet de winsten flink dalen.

In de eerste zes maanden van 2022 ziet de fabrikant de omzet van € 803 miljoen naar € 1,06 miljard stijgen. Daarmee geniet het Franse Manitou een groei van 9% ten opzichte van dezelfde periode in 2021. In het tweede kwartaal van 2022 ziet Manitou de omzetten groeien met 22% naar 606 miljoen. Bekijk de totale halfjaaromzetten per regio in onderstaand diagram.

Meer omzet, minder winst

“Dankzij een sterke versnelling van onze productie en leveringen in het tweede kwartaal, heeft Manitou Group het halfjaar afgesloten met een omzetgroei van 9% in vergelijking met juni 2021”, zegt Michel Denis, CEO van Manitou. Wel merkt het bedrijf een verkleining van de marges.

De netto-inkomsten van Manitou Group bedroegen € 44,4 miljoen. Een daling van 55% ten opzichte van een jaar eerder. Denis: “De plotselinge versnelling van de inflatie, met name voor staal, heeft geleid tot een aanzienlijke verslechtering van de marges.”
Ondanks de lagere winsten blijft het bedrijf de verwachting van 20% omzetgroei ten opzichte van 2021 vasthouden.

Lees meer berichten over Manitou op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gunstige bedrijfsresultaten voor SDF

SDF, moederbedrijf van trekkermerken Deutz-Fahr en Same, heeft 2021 afgesloten met een omzet van €1,48 miljard.
Afbeelding artikel

Deere & Company noteert 17% hogere kwartaalwinst

Deere & Company noteert voor het tweede kwartaal van 2022 een 17% hogere kwartaalwinst dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
Afbeelding artikel

Manitou introduceert zes nieuwe minishovels

Manitou komt met zes nieuwe reeks minishovels, de MLA-serie. Daarmee komt het totale aanbod aan Manitou-minishovels op elf.
Beheer
WP Admin