Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere investeert in Hello Tractor

Het Keniaanse bedrijf Hello Tractor verbindt trekkereigenaren via een app met kleine boeren in Afrika en Azië. Via de app kunnen boeren hun trekkers volgen en beheren, klanten kunnen trekkers boeken en krijgen toegang tot financieringsopties.

Hello Tractor behoort tot de eerste groep bedrijven die deelnam aan John Deere’s Startup Collaborator-programma. John Deere lanceerde het programma in 2019 om meer interactie te krijgen met start-ups. Het internationale platform biedt start-ups kansen om hun producten te testen en uiteindelijk te verkopen.

“John Deere ziet dit als een kans om het innovatieve werk van Hello Tractor te ondersteunen en zo technologieën en oplossingen te bieden aan agrarische ondernemers in Afrika en Azië”, zegt Jason Brantley, directeur Ag & Turf Sales & Marketing – Afrika en Azië bij John Deere. “Het werk van Hello Tractor sluit aan bij de John Deere-strategie om ervoor te zorgen dat 100% van de nieuwe Small Ag-apparatuur in 2026 is voorzien van connectiviteit.”

Betere resultaten voor kleine boeren

Volgens Jehiel Oliver, oprichter van Hello Tractor, groeit de samenwerking tussen Hello Tractor en John Deere al sinds de deelname van zijn bedrijf aan John Deere’s Startup Collaborator programma. “We kijken ernaar uit om samen te blijven werken om uiteindelijk kleine boeren te helpen met het realiseren van betere resultaten.”

Hello Tractor heeft ongeveer 25 werknemers en blijft opereren vanuit de huidige locatie in Afrika.

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr bouwt nieuw kantoorpand van € 6,4 miljoen

Deutz-Fahr investeert € 6,4 miljoen in een nieuw kantoorpand in Lauingen (D.) dat eind 2023 wordt opgeleverd.
Afbeelding artikel

Claas investeert € 44 miljoen in modernisering fabriek

Claas heeft € 44 miljoen geïnvesteerd in het moderniseren van zijn locatie in Harsewinkel (D.) voor de productie van combines Trion en...
Afbeelding artikel

Väderstad Farm in Duitsland geopend

Väderstad opent officieel Väderstad Farm in Duitsland; een ontmoetingspunt voor klanten met allerhande innovaties.
Beheer
WP Admin