fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere investeert in Hello Tractor

Het Keniaanse bedrijf Hello Tractor verbindt trekkereigenaren via een app met kleine boeren in Afrika en Azië. Via de app kunnen boeren hun trekkers volgen en beheren, klanten kunnen trekkers boeken en krijgen toegang tot financieringsopties.

Hello Tractor behoort tot de eerste groep bedrijven die deelnam aan John Deere’s Startup Collaborator-programma. John Deere lanceerde het programma in 2019 om meer interactie te krijgen met start-ups. Het internationale platform biedt start-ups kansen om hun producten te testen en uiteindelijk te verkopen.

“John Deere ziet dit als een kans om het innovatieve werk van Hello Tractor te ondersteunen en zo technologieën en oplossingen te bieden aan agrarische ondernemers in Afrika en Azië”, zegt Jason Brantley, directeur Ag & Turf Sales & Marketing – Afrika en Azië bij John Deere. “Het werk van Hello Tractor sluit aan bij de John Deere-strategie om ervoor te zorgen dat 100% van de nieuwe Small Ag-apparatuur in 2026 is voorzien van connectiviteit.”

Betere resultaten voor kleine boeren

Volgens Jehiel Oliver, oprichter van Hello Tractor, groeit de samenwerking tussen Hello Tractor en John Deere al sinds de deelname van zijn bedrijf aan John Deere’s Startup Collaborator programma. “We kijken ernaar uit om samen te blijven werken om uiteindelijk kleine boeren te helpen met het realiseren van betere resultaten.”

Hello Tractor heeft ongeveer 25 werknemers en blijft opereren vanuit de huidige locatie in Afrika.

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Chris Voets (Kamps de Wild): ‘Alles draait om mensen, kennis en service’

Wat vindt Chris Voets, vestigingsdirecteur bij Kamps de Wild, van de ontwikkeling waarbij importeurs steeds meer mechanisatiebedrijven overnemen?
Afbeelding artikel

Homburg gaat ploegen en kopeggen van Rabe importeren

Homburg wordt importeur van ploegen en rotorkopeggen van de Duitse werktuigenfabrikant Rabe in Nederland en België.
Afbeelding artikel

Mechan neemt dealerbedrijf Akkerman Mechanisatie over

Mechan in Achterveld (U.), importeur van Fendt, Massey Ferguson en Valtra, neemt per 1 juni Akkerman Mechanisatie uit Sintjohannesga (Fr.) over.
Beheer
WP Admin