Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt komt met nieuw instapmodel vijfschudder maaidorser

Volgens Fendt is de Corus-maaidorser een instapmodel, voor Europese akkerbouwers die hun eigen graan willen dorsen. Foto: Fendt.

Machinefabrikant Fendt introduceert de Corus 500-serie maaidorsers met vijf schudders. Het topmodel is de Corus 526 met 260 pk en een maaibord van 7,6 meter breed.

Fendt vervangt de 5185 E- en 5225 E-maaidorsers nu met de nieuwe Corus 500-serie. Volgens Fendt gaat het hierbij om een instapmodel, voor Europese akkerbouwers die hun eigen graan willen dorsen. De machine telt vijf stroschudders en is leverbaar vanaf 185 pk (Corus 518) tot 260 pk (Corus 526).

Vier- of zescilinder

Achterop het kleinste model uit de serie ligt een 4,9 liter Agco Power-viercilinder. En de grotere Corus 522 en 526 krijgen een 7,4 liter Agco Power-zescilindermotor. Beide motoren voldoen aan de Stage 5-emissienorm, met behulp van uitlaatgasrecirculatie, een dieseloxidatiekatalysator en AdBlue-injectie.

Lees verder onder de foto

De Corus telt vijf stroschudders en 4,7 vierkante meter zeefoppervlak. Foto: Bob Karsten.

De Corus telt vijf stroschudders en 4,7 vierkante meter zeefoppervlak. Foto: Bob Karsten.

Meer instellen vanuit cabine

De ‘instapmodellen’-maaidorsers worden nu ook uitgerust met een elektro-hydraulische aandrijflijn. Er is ook een nieuwe cabine, waarvan de basis gelijk is aan het voorgaande model 5225 E. De armleuning is voortaan direct aan de bestuurdersstoel gemonteerd met daarop een multifunctionele rijhendel. Ook zijn de dorstrommel en zeven nu vanuit de cabine af te stellen. Er is 4,7 vierkante meter aan zeefoppervlak en de zeven zijn elektrisch te verstellen.

Lees verder onder de foto

De armleuning zit voortaan aan de bestuurdersstoel gemonteerd en is uitgerust met een multifunctionele rijhendel. Foto: Bob Karsten.

De armleuning zit voortaan aan de bestuurdersstoel gemonteerd en is uitgerust met een multifunctionele rijhendel. Foto: Bob Karsten.

Met MCS-dorstrommel

Nieuw in dit segment is ook, dat de zogenoemde PowerFlow-maaiborden tot 6,20 meter en de FreeFlow-maaiborden tot 7,6 meter breedte leverbaar zijn. Om deze zwaardere maaiborden te tillen, zou Fendt de invoer hebben verzwaard. Verder de zogeheten Multi Crop Seperator Plus-dorstrommel (MCS), die reeds op de L-series leverbaar was, is nu ook op het instapmodel te krijgen. De extra, elektrisch verstelbare MCS-dorstrommel dorst graan uit voordat dit op de stroschudders belandt.

Twee tankgroottes

Het model Corus 518 heeft een 5.200 liter grote graantank met een lossnelheid van 72 liter per seconde, en de grotere Corus 522 heeft optioneel een 6.500 liter grote graantank met 85 liter per seconde lossnelheid. Voor het topmodel Corus 526 is die laatste standaard.
Vierwielaandrijving is leverbaar. Als bandenmaten noemt Fendt onder andere 710/75 R32 of 800/65 R32, met achterop 400/70 R20 of 460/70 R24.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: prototype Krone 16-rijige maisbek

Gespot: een 16-rijige maisbek van machinefabrikant Krone. Tot nu toe was de grootste een 14-rijige maisbek.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr 6-serie met MaxiVision-cabines in drie comfortvarianten

Deutz-Fahr levert zijn 6-serie met een MaxiVision-cabine in drie comfortvarianten. De 6-trekkers krijgen zodoende nieuwe typenummers.
Afbeelding artikel

Kuhn toont nieuwe F40 Evo zelfrijdende veldspuit in Polen

Machinefabrikant Kuhn presenteerde vorige week de F40 Evo zelfrijdende veldspuit op de Agri Show in Polen.
Beheer
WP Admin