Terug naar nieuwsoverzicht

Vicon komt met bredere schudder

Vicons nieuwe topmodel schudt tot 15,6 meter werkbreedte.

Vicon breidt zijn Fanex-schudderserie uit met een nieuw topmodel. De Fanex 1564C heeft een werkbreedte van 15,6 meter. Het huidige topmodel 1404C haalt 13,5 meter. De schudder heeft 14 rotoren.

De Vicon is uitgerust met het TerraFlow-systeem. Dat is een flexibel frame waarmee elk van de 14 rotoren de bodemcontouren nauwkeurig kan volgen.

Dankzij de nieuwe oplossing om de schudderunit en het draagframe met elkaar te verbinden, kunnen de rotoren bewegen en zich onafhankelijk van het draagframe aan de bodemcontouren aanpassen. De afstand tussen de tanden en de grond blijft zo constant. Dat zorgt voor schoon en nauwkeurig werk en een constante gewasstroom.

De Fanex 1564C heeft 380/55-17 banden om de schudder voldoende stabiliteit te geven en een goede bodembescherming te garanderen. Maat 500/50-17 is als optie verkrijgbaar.

Twee ventielen

Al wat nodig is om de Fanex 1564C te bedienen, is een enkelwerkend ventiel (voor het heffen en neerlaten van de schudder) en een dubbelwerkende ventiel voor het inklappen. De Fanex 1564C klapt in tot een transportbreedte van minder dan 3 meter.

Auteur: Martijn Knuivers

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone breidt Vendro-serie uit met vier nieuwe getrokken cirkelschudders

Machinefabrikant Krone vult zijn Vendro-serie getrokken cirkelschudders met werkbreedtes van 9,0 tot 11,2 m aan met vier nieuwe modellen.
Afbeelding artikel

Optitedd-rotorarm voor Kuhn-schudders

Kuhn heeft rotorarm Optitedd ontwikkeld voor zijn gedragen en halfgedragen schudders met een werkbreedte van 8,70 tot 17,20 meter.
Afbeelding artikel

Video | Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 in het gras

In deze video zie je de nieuwe bandhark van Pöttinger, de Mergento VT 9220, aan het werk in Nederland.
Beheer
WP Admin