Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkermerken TYM en Branson gaan samen verder

Trekker van het Zuid-Koreaanse merk TYM T1054. Trekkermerken TYM en Branson gaan fuseren. - Foto: Michel Velderman

Machinefabrikant TYM gaat fuseren met de Zuid-Koreaanse trekkerfabrikant Kukje Machinery dat trekkermerk Branson fabriceert. Dat maakte TYM begin juli bekend.

Onder Kukje Machinery, dat 55 jaar bestaat, valt trekkermerk Branson, bouwer van mini-trekkers. TYM bouwt compacte trekkers in de vermogensklasse van 21,5 tot 111 pk en bestaat al meer dan 70 jaar. Beide fabrikanten zijn gevestigd in Zuid-Korea.

Trekkermerk Branson gaat verder onder de naam TYM. Door deze fusie krijgt TYM meer wereldwijde partners, meer assemblage-onderdelen, meer servicepunten. De Nederlandse importeur Lozeman met vestigingen in Smilde, Lottum en Elst bevestigt de fusie tussen de twee trekkermerken.

Nieuwe fabriek in VS

TYM bouwt een nieuwe fabriek in Georgia (VS) en verhoogt daarmee de productiecapaciteit naar 50.000 trekkers per jaar. Op deze nieuwe locatie gaan trainingen plaatsvinden voor dealers. Naast de assemblagehal is er extra ruimte voor een onderdelenmagazijn. Daardoor wordt de beschikbaarheid van onderdelen verbeterd.

TYM- en Branson-trekkers zijn in te zetten bij bermonderhoud, sloten schoonmaken, stalvoedering, afvlakken van paardenrijbakken, grasmaaien, houtkloven, vegen, zoutstrooien en het uitmesten van stallen of opruimen van snoeiafval.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oproep: wil jij deze traploze MF 8S testen?

Wil jij deze Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT testen op je eigen bedrijf? Geef je dan snel op!
Afbeelding artikel

Precisietennis met een trekker | Beste Trekkerchauffeur

Welke kandidaat uit de voorronde van Beste Trekkerchauffeur 2022 tikt foutloos met een zwadhark tennisballen van pionnen?
Afbeelding artikel

Stem op jouw favoriet: Steyr, Lamborghini, Deutz-Fahr of Same

Jij bepaalt welke trekkertest in de oktober-uitgave van TREKKER wordt gepubliceerd. Stem op jouw favoriet!
Beheer
WP Admin