fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lezer van de maand: Ewout van Beek

TREKKER-lezer Ewout van Beek: "Massey Ferguson is mijn favoriete trekkermerk: valt nooit stil en je kunt veel onderhoud zelf doen. - Foto: Jan Willem Schouten

Heftruckchauffeur Ewout van Beek heeft eens een MF 135 in stukken gekocht en een tijd later rijdend weer verkocht. Hij vindt de 135 van Massey Ferguson ‘een prachtig ding’.

Ah, een van onze veteranen-lezers! Hoe kwam je erbij een abonnement op TREKKER te nemen?

“Eigenlijk was dat mijn broer en las ik het blad mee. Maar na een paar jaar heb ik het abonnement overgenomen.”

Je bent heftruckchauffeur buiten de landbouw. Vanwaar dan de interesse?

“Onze vader was boer. Hobbymatig houd ik graag bij wat er in de landbouwmechanisatie aan ontwikkelingen gaande is.”

Wat voor trekkers reden jullie thuis?

“Begonnen met Hanomag, toen kwam Massey Ferguson en nu is er een Steyr. Onze dealer stapte over naar dat merk toen Hanomag verdween. De MF-dealer stapte over op John Deere, maar daar had pa geen zin in. MF is ook mijn favoriete merk: valt nooit stil en je kunt veel onderhoud zelf doen.”

Stroomt er sleutelaarsbloed door je aderen?

“Ik ben er niet bang voor en kom ook best wel een eind. Ik heb eens een MF 135 in stukken gekocht en een tijd later rijdend weer verkocht. Naar mijn mening is de 135 dé Massey Ferguson, prachtig ding!”

Maar je passie zit in miniaturen …

“Daar mag ik graag naar kijken en af en toe een beursbezoek hoort daarbij. Mijn jongste broer handelt er ook in. Het gaat me niet om de meest gedetailleerde, of dat alles per se metaal moet zijn. Ik ben geen pietje-precies. Goed gelijkend is mooi genoeg. Ik spaar niet volgens een thema. Als ik iets mooi vind en er zin in heb, koop ik het.”

Ewout heeft een passie voor miniaturen. Hij heeft samen met twee anderen de Landbouwminiaturenbeurs in Didam opgezet. “Op zondag 4 september houden we hem voor de tweede keer!” – Foto: Jan Willem Schouten

En je hebt je eigen beurs opgezet?

“Samen met Sander Radstake en broer Johan van Beek. Dat kwam door corona, er was toen weinig te doen. Onze eerste Landbouwminiaturenbeurs in Didam trok 200, 300 bezoekers en 50 standhouders. Weinig kosten, veel plezier. 4 september houden we hem voor de tweede keer!”

Ben je van plan een tweedehands trekker aan te schaffen? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin