Terug naar nieuwsoverzicht

Lezer van de maand: Ewout van Beek

TREKKER-lezer Ewout van Beek: "Massey Ferguson is mijn favoriete trekkermerk: valt nooit stil en je kunt veel onderhoud zelf doen. - Foto: Jan Willem Schouten

Heftruckchauffeur Ewout van Beek heeft eens een MF 135 in stukken gekocht en een tijd later rijdend weer verkocht. Hij vindt de 135 van Massey Ferguson ‘een prachtig ding’.

Ah, een van onze veteranen-lezers! Hoe kwam je erbij een abonnement op TREKKER te nemen?

“Eigenlijk was dat mijn broer en las ik het blad mee. Maar na een paar jaar heb ik het abonnement overgenomen.”

Je bent heftruckchauffeur buiten de landbouw. Vanwaar dan de interesse?

“Onze vader was boer. Hobbymatig houd ik graag bij wat er in de landbouwmechanisatie aan ontwikkelingen gaande is.”

Wat voor trekkers reden jullie thuis?

“Begonnen met Hanomag, toen kwam Massey Ferguson en nu is er een Steyr. Onze dealer stapte over naar dat merk toen Hanomag verdween. De MF-dealer stapte over op John Deere, maar daar had pa geen zin in. MF is ook mijn favoriete merk: valt nooit stil en je kunt veel onderhoud zelf doen.”

Stroomt er sleutelaarsbloed door je aderen?

“Ik ben er niet bang voor en kom ook best wel een eind. Ik heb eens een MF 135 in stukken gekocht en een tijd later rijdend weer verkocht. Naar mijn mening is de 135 dé Massey Ferguson, prachtig ding!”

Maar je passie zit in miniaturen …

“Daar mag ik graag naar kijken en af en toe een beursbezoek hoort daarbij. Mijn jongste broer handelt er ook in. Het gaat me niet om de meest gedetailleerde, of dat alles per se metaal moet zijn. Ik ben geen pietje-precies. Goed gelijkend is mooi genoeg. Ik spaar niet volgens een thema. Als ik iets mooi vind en er zin in heb, koop ik het.”

Ewout heeft een passie voor miniaturen. Hij heeft samen met twee anderen de Landbouwminiaturenbeurs in Didam opgezet. “Op zondag 4 september houden we hem voor de tweede keer!” – Foto: Jan Willem Schouten

En je hebt je eigen beurs opgezet?

“Samen met Sander Radstake en broer Johan van Beek. Dat kwam door corona, er was toen weinig te doen. Onze eerste Landbouwminiaturenbeurs in Didam trok 200, 300 bezoekers en 50 standhouders. Weinig kosten, veel plezier. 4 september houden we hem voor de tweede keer!”

Ben je van plan een tweedehands trekker aan te schaffen? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Update voor Case IH Vestrum en Steyr Expert

Vanaf 2023 krijgt de Case IH Vestrum CVXDrive-transmissie een update en is de nieuwste AFS Pro 700 Plus-monitor beschikbaar.
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Herman van de Brake

Herman van de Brake rijdt in verschillende trekkers bij zijn werkgever. Hij zit altijd op kousenvoeten in de cabine.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr wint innovatie-award op mechanisatievakbeurs Eima 2022

Deutz-Fahr ontving op vakbeurs Eima in Bologna (It.) een onderscheiding voor het slim combineren van een powershifttransmissie met een cvt.
Beheer
WP Admin