fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Miljoenste Massey Ferguson gemaakt in Beauvais

Trots kondigt Massey Ferguson aan dat de fabriek in het Franse Beauvais de miljoenste trekker heeft geproduceerd. - Foto: Massey Ferguson

De fabriek van Massey Ferguson in het Franse Beauvais leverde de miljoenste trekker af. De vestiging produceert al sinds 1960 trekkers. Een andere belangrijke mijlpaal is het 175-jarig bestaan van het merk Massey Ferguson.

Een andere belangrijke mijlpaal is het 175-jarig bestaan van het merk Massey Ferguson. Tijdens een evenement om deze mijlpalen te vieren bedankte Thierry Lhotte, Vice-President & Managing Director Massey Ferguson EAME en President van Agco in Frankrijk, namens alle medewerkers de klanten voor hun blijvende vertrouwen. Die klanten werden vertegenwoordigd door de nieuwe eigenaar van een gloednieuwe Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT, de miljoenste trekker die in Beauvais ‘van de band rolde’, Thierry Aubrée. De akkerbouwer en loonwerker in het dorp La Chapelle des Fougeretz in Bretagne was te gast samen met zijn plaatselijke dealer Hervé Motoculture.

62 jaar historie in Beauvais

Het begon allemaal met de Massey Ferguson 825 in 1960. Sinds 1960 groeide de fabriek voortdurend en kwamen er nieuwe series, zoals de MF 3000 in 1986, de eerste trekker met elektronica aan boord. In 2008 is de MF 8600 geïntroduceerd met het efficiënte vermogensconcept dat de impact op het milieu verminderde dankzij de eerste toepassing van SCR-technologie op een landbouwtrekker.

In 2020 was er de nieuwe MF 8S met zijn bekroonde Protect-U-concept – een ruimte van 24 centimeter tussen cabine en het motorcompartiment, waardoor warmte, geluid en trillingen minder doordringen tot de cabine. Op deze manier verbeterden de koeling en de prestaties van de trekker. Deze 8S werd gekozen als Tractor of the Year 2021 en onderscheiden met de Red Dot Award Product Design 2021 en de Farm Machine 2022-award.

100 trekkers per dag

Momenteel bouwt ‘Beauvais’ rond de honderd trekkers per dag in Beauvais. Tachtig procent gaat in de export, naar meer dan zeventig landen. Momenteel produceert Massey Ferguson in de fabriek de series MF 4700 M, MF 5700M, MF 5S, MF 6S, MF 7S, MF 8S en MF 8700 S, met vermogens van 55 tot 298 kW (75 tot 405 pk).

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT in actie met zware bosfrees

De Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT van Klaas Pels Cultuurtechniek in actie met een MeriCrusher MJHS-241 STX-bosfrees.
Afbeelding artikel

Massey Ferguson vervangt 8700S voor nieuwe 9S-serie

Massey Ferguson presenteert een nieuwe 9S-serie op vakbeurs Agritechnica. Deze serie is de opvolger van de 8700S-serie.
Afbeelding artikel

Video | Proefrit met nieuw Massey Ferguson-topmodel 9S.425

Massey Ferguson vervangt zijn 700S-serie voor een nieuwe 9S-serie. TREKKER maakte een proefrit met de MF 9S.425 in Frankrijk.
Beheer
WP Admin