Terug naar nieuwsoverzicht

Krone ontwikkelt gps-gestuurd automatisch systeem voor balenverzamelwagen

Met het gps-gestuurde balenaflegsysteem wordt het balen opruimen efficiënter. Dat bespaart kosten volgens machinefabrikant Krone. - Foto: Krone

De Duitse fabrikant Krone heeft een gps-gestuurd balenaflegsysteem ontwikkeld voor de BaleCollect-balenverzamelwagen. Dit maakt het opruimen van de balen efficiënter en eenvoudiger volgens de fabrikant.

Vierkante balen liggen vaak verspreid over het hele perceel. Krone heeft de BaleCollect-balenverzamelwagen al in zijn assortiment. Daarmee kan de chauffeur een aantal balen meenemen, die tegelijk worden afgelegd. Met het gps-gestuurde balenaflegsysteem worden de balen automatisch haaks op maximaal vijf vooraf ingestelde A-B-lijnen gelegd.

Bijkomend voordeel van deze werkwijze is dat het de chauffeur ontlast. Tot nu toe moest hij het moment van de balenafleg handmatig activeren. Dat garandeert echter niet dat de balen ook precies in één lijn liggen. Denk aan bochtige of heuvelachtige gebieden.

Efficiënter werken met minder kosten

Dankzij de gps-gestuurde automatisch afleg wordt het balen opruimen efficiënter en bespaart het kosten, meldt de fabrikant. De machine maakt immers minder draaiuren en verbruikt zodoende minder diesel. Bovendien bespaart het werktijd. Daarnaast neemt volgens Krone ook het aantal rijsporen in het veld af. Dat zorgt voor minder bodemverdichting.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gps spoort gestolen Oekraïense machines op in Rusland

Russen hebben op het terrrein van dealer Agroteck-Invest in Oekraïne vijf machines gestolen.
Afbeelding artikel

StarFire 7000 gps-antenne John Deere

John Deere introduceert een nieuwe gps-antenne, de StarFire 7000. Die maakt het volgens Deere eenvoudiger om RTK-nauwkeurigheid te bereiken (± 2,5...
Afbeelding artikel

Onwaarschijnlijk dat Rusland trekkernavigatie verstoort

Twee oudere navigatiesystemen van fabrikant Ag Leader kampten deze week met storingen nadat zij data ontvingen van een satelliet van het...
Beheer
WP Admin