Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere breidt 5G-serie uit met vijf nieuwe modellen smalspoortrekkers

Machinefabrikant John Deere bouwt vijf nieuwe modellen in de 105 pk en 120 pk vermogensklasse van de 5G-serie smalspoortrekkers. - Foto: John Deere

Machinefabrikant John Deere levert vijf nieuwe modellen smalspoortrekkers in zijn 5G-serie, met meer beenruimte en beter zicht naar voren.

Volgens de fabrikant hebben deze 5G-serie smalspoortrekkers meer motorvermogen, meer beenruimte in de cabine en is de motorkap lager. Ook is het filtersysteem verbeterd. Ledverlichting is optioneel verkrijgbaar.

John Deere heeft meer beenruimte in de cabine gecreëerd voor chauffeurs met lange benen en een nagenoeg vlakke vloer voor meer comfort. Om beter zicht naar voren te krijgen, is de motorkap 10 centimeter lager gemonteerd. “Daarnaast maakt de nieuwe digitale 5 inch grote display die tot de standaarduitrusting behoort, het voor de chauffeur eenvoudig om instellingen van de trekker te wijzigen”, vult Willem van de Zwaan, productspecialist van importeur Kraakman BV, aan.

Ledverlichting en filtersysteem optioneel

Als optie kan de gebruiker kiezen voor ledverlichting voor beter zicht in het donker en op mistige dagen. Ook optioneel is het zogenoemde categorie IV-filtersysteem. Dit biedt de bestuurder bescherming tegen minuscule stof- of vloeistofdeeltjes. Tevens zijn de nieuwe trekkers uit te rusten met Isobus die voorzien zijn van de JD™-Link telematicamodule. Zo kan de chauffeur het werk op een volgens John Deere eenvoudige wijze digitaliseren en plannen.

Uitbreiding in vermogensklassen 105 pk en 120 pk

In de 120 pk sterke vermogensklasse met 3.6 liter-motor en vier cilinders voegt John Deere de nieuwe types 5115 GF, GN en GV toe aan de 5G-serie. In de 105 pk sterke klasse zijn dat de nieuwe modellen 5105 GV en GL (open cabine). De 5G-serie is verkrijgbaar in breedtes vanaf 1.00 tot 2.20 meter.

De nieuwe modellen zijn al te bestellen. De vanafprijs voor de 5075GV met cabine en 4WD is € 61.452 exclusief btw.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Vlakke vloer en Fase 5-motor in nieuwe Claas Nexos en Vlakke vloer en fase 5-motor in MF-smalspoortrekker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trekkerverzamelaar Meiny Bakker: ‘Eenvoud constructie is kenmerkend voor John Deere D’

Meiny Bakker voegde tien jaar geleden de vierde letter uit het alfabet toe aan zijn John Deere-verzameling: type D.
Afbeelding artikel

John Deere werkt samen met fabrikant van dubbele kleinpakpers

Machinefabrikant John Deere gaat samenwerken met Grady. De Amerikaanse machinebouwer ontwikkelt een balenpers die in één keer twee kleine pakken perst....
Afbeelding artikel

John Deere: kit voor autonoom rijden op elke grote trekker

Fabrikant John Deere streeft ernaar een kit voor autonoom rijden te leveren op elke grote trekker.
Beheer
WP Admin