Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone levert messenwals voor getrokken zaaimachine Amazone Cirrus

De messenwals zorgt volgens machinefabrikant Amazone voor extra verkruimeling van zware grond en verkleining van gewasresten. - Foto: Sven Kleinewoerdemann

De Duitse machinefabrikant Amazone introduceert een messenwals op de opklapbare getrokken zaaimachine Cirrus 6003-2.

Volgens Amazone zorgt de messenwals voor extra verkruimeling van kluiten op zwaardere grond en verkleint de wals gewasresten. Dit resulteert volgens de fabrikant in een betere aflegging van het zaaigoed. “Amazone heeft al ervaring met de messenwals op de Catros-schijveneggen. Daarvan lopen er een aantal in Nederland. Die ervaringen zijn goed”, zegt Nick Kuijken, sales area manager Zuid-Nederland van Amazone-importeur Kamps de Wild.

De messenwals snijdt vanggewassen en hoge stoppels dwars op de rijrichting door. Volgens Amazone kunnen de zaaikouters het zaaigoed dan beter afleggen en worden ze niet door gewasresten die zich nog in de bodem bevinden opgetild. Bovendien bespaart de inzet van de messenwals voor de inwerking van de stoppels een extra rit met een mulchapparaat, een wals of schijveneg.

V-vormige messenopstelling

De messenwals heeft een V-vormige omkeerbare opstelling van de messen. Dit voorkomt volgens Amazone scheeftrekken. De messen zijn afzonderlijk op de rol gemonteerd, zodat deze zich aan de bodem kunnen aanpassen wanneer de Cirrus 6003-2-zaaimachine op oneffen terrein zaait.

Tekst gaat verder onder de foto

De messenwals kenmerkt zich door een gesloten constructie met V-vormige omkeerbare messenopstelling.

De messenwals kenmerkt zich door een gesloten constructie met V-vormige omkeerbare messenopstelling. – Foto: Sven Kleinewoerdemann

Gewicht en prijs

Het gewicht van de messenwals is 600 kilo. Afhankelijk van de te kiezen opties en uitvoering is het gewicht van de Amazone Cirrus 6003-2-zaaimachine inclusief messenwals 6.900 kilo.
De meerprijs van de messenwals is €13.485. Het product is al te bestellen.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone neemt financieel belang in AgXeed

Machinefabrikant Amazone investeert in het Nederlandse bedrijf AgXeed dat autonome trekkers ontwikkelt. - Foto: Stadje MediaMedia
Afbeelding artikel

Amazone levert slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in toolkit

De Duitse machinefabrikant Amazone levert de belangrijkste slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in kunststof toolkits, de zogenoemde AidPacks.
Afbeelding artikel

Homburg Holland bouwt 9 meter brede hefgedragen Väderstad-maiszaaimachine

De 12-rijige Vӓderstad hefgedragen zaaimachine heeft een werkbreedte van 9 meter en zaait mais op 75 centimeter rijafstand.
Beheer
WP Admin