fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Graanzaaimachine Stara is met smartphone te bedienen

Machinefabrikant Stara toont op de Braziliaanse Agrishow (25-29 april) een nieuwe zaaimachine. De zaaimachine zelf werkt mechanisch, maar de kunstmesttoediening gaat pneumatisch. - Foto: Martin Smits

De Braziliaanse machinefabrikant Stara introduceert een nieuwe graanzaaimachine op de Agrishow, de vakbeurs voor landbouwtechnologie in Brazilië. TREKKER zag een primeur.

De graanzaaimachine van Stara werkt met een rijafstand van 17 cm, en is leverbaar met naar keuze 29 of 33 rijen werkbreedte. Er ligt een 2.150 kilo grote kunstmestbak op de diesel, en de zaaizaadtank heeft ruimte voor 1.100 kilo zaaizaad.

Primeur op de Agrishow is dat de machine nu met de smartphone via Bluetooth te bedienen is. Het idee erachter is, dat deze oplossing goedkoper is in aanschaf.

Bedienen via Bluetooth fors goedkoper

Bedienen met een terminal is nog steeds mogelijk. Dat kost omgerekend rond € 11.000. Bediening met de smartphone (Bluetooth) is beduidend goedkoper, de prijs varieert van € 180 tot € 280.

Auteur: Martin Smits

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone breidt serie Cataya-opbouwzaaimachines uit

Machinefabrikant Amazone presenteert in de serie Cataya-opbouwzaaimachines het nieuwe instapmodel Cataya Special Ecoline.
Afbeelding artikel

Monosem ValoTerra zaait variabel met QuadRate Pro

Software-uitbreiding QuadRate Pro maakt het mogelijk variabel te zaaien met de elektrisch aangedreven precisiezaaier Monosem ValoTerra.
Afbeelding artikel

​Pöttinger Vitasem-zaaimachine heeft 25% meer tankinhoud

Pöttinger heeft zijn Vitasem-zaaimachines voorzien van 25% meer tankinhoud en een bredere vulopening van de zaadtank. En niet te vergeten: er...
Beheer
WP Admin