Terug naar nieuwsoverzicht

Graanzaaimachine Stara is met smartphone te bedienen

Machinefabrikant Stara toont op de Braziliaanse Agrishow (25-29 april) een nieuwe zaaimachine. De zaaimachine zelf werkt mechanisch, maar de kunstmesttoediening gaat pneumatisch. - Foto: Martin Smits

De Braziliaanse machinefabrikant Stara introduceert een nieuwe graanzaaimachine op de Agrishow, de vakbeurs voor landbouwtechnologie in Brazilië. TREKKER zag een primeur.

De graanzaaimachine van Stara werkt met een rijafstand van 17 cm, en is leverbaar met naar keuze 29 of 33 rijen werkbreedte. Er ligt een 2.150 kilo grote kunstmestbak op de diesel, en de zaaizaadtank heeft ruimte voor 1.100 kilo zaaizaad.

Primeur op de Agrishow is dat de machine nu met de smartphone via Bluetooth te bedienen is. Het idee erachter is, dat deze oplossing goedkoper is in aanschaf.

Bedienen via Bluetooth fors goedkoper

Bedienen met een terminal is nog steeds mogelijk. Dat kost omgerekend rond € 11.000. Bediening met de smartphone (Bluetooth) is beduidend goedkoper, de prijs varieert van € 180 tot € 280.

Auteur: Martin Smits

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Zo werkt de nieuwe ValoTerra-zaaimachine van Monosem

De ValoTerra-zaaimachine van Monosem is de compleet nieuw ontworpen versie van de al langer bekende Monoshox NG Plus M/ME.
Afbeelding artikel

Aventus-studenten testen AG Leader-precisiezaaimachine

Tien Aventus-studenten hebben eind vorige week de AG Leader-precisiezaaimachine onderworpen aan een uitvoerige test.
Afbeelding artikel

Nieuwe Amazone Precea-TCC-precisiezaaimachines voor grote oppervlakten

Amazone breidt zijn Precea-zaaimachineserie uit met de getrokken precisiezaaimachines Precea 9000-TCC en 12000-TCC.
Beheer
WP Admin