Terug naar nieuwsoverzicht

Graanzaaimachine Stara is met smartphone te bedienen

Machinefabrikant Stara toont op de Braziliaanse Agrishow (25-29 april) een nieuwe zaaimachine. De zaaimachine zelf werkt mechanisch, maar de kunstmesttoediening gaat pneumatisch. - Foto: Martin Smits

De Braziliaanse machinefabrikant Stara introduceert een nieuwe graanzaaimachine op de Agrishow, de vakbeurs voor landbouwtechnologie in Brazilië. TREKKER zag een primeur.

De graanzaaimachine van Stara werkt met een rijafstand van 17 cm, en is leverbaar met naar keuze 29 of 33 rijen werkbreedte. Er ligt een 2.150 kilo grote kunstmestbak op de diesel, en de zaaizaadtank heeft ruimte voor 1.100 kilo zaaizaad.

Primeur op de Agrishow is dat de machine nu met de smartphone via Bluetooth te bedienen is. Het idee erachter is, dat deze oplossing goedkoper is in aanschaf.

Bedienen via Bluetooth fors goedkoper

Bedienen met een terminal is nog steeds mogelijk. Dat kost omgerekend rond € 11.000. Bediening met de smartphone (Bluetooth) is beduidend goedkoper, de prijs varieert van € 180 tot € 280.

Auteur: Martin Smits

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone levert messenwals voor getrokken zaaimachine Amazone Cirrus

De Duitse machinefabrikant Amazone introduceert een messenwals op de opklapbare getrokken zaaimachine Cirrus 6003-2.
Afbeelding artikel

Zelfrijdende zaaimachine Jacto Uniport Planter 500 bijna praktijkrijp

De zelfrijdende zaaimachine Uniport Planter 500 van machinefabrikant Jacto is bijna klaar voor de praktijk.
Afbeelding artikel

Väderstad Proceed: zaadje voor zaadje met precisie

Met de Proceed slaat ­Väderstad nieuwe piketpaaltjes op het terrein van de zaaitechniek. De machine, die het bedrijf eigenlijk op de...
Beheer
WP Admin