fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

BvL zet instrooimachine met meer inhoud in de markt

De doseerband van de vernieuwde instrooimachine V-Comfort Bedding is uitgerust met een elastische koppeling. - Foto: BvL

Machinefabrikant BvL introduceert een verbeterde versie van de instrooimachine V-Comfort Bedding. De nieuwe versie is er met 2,3 en 3 kuub inhoud.

Dat is meer inhoud dan de tot nu toe maximale 1,7 kuub. Ook de aandrijving is veranderd. De doseervijzels worden ieder met een hydromotor aangedreven via een speciale kettingaandrijving die de fabrikant de BvL Power Chain noemt. BvL claimt dat deze werkwijze een gelijkmatige verdeling van kracht over de twee vijzelwalsen bewerkstelligt.

Doseerband met elastische koppeling

De doseerband is met een elastische koppeling uitgerust. De motoren van de vijzelwalsen zijn eveneens elastisch gelagerd. De doseerband is nu 400 mm breed, waardoor de instrooimachine ook grotere volumes kan verwerken.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Afbeelding artikel

Nexat en Amazone ontwikkelen kunstmeststrooier

Nexat heeft samen met Amazone een nieuwe kunstmeststrooier ontwikkeld voor de Nexat-werktuigendrager. Het prototype wordt nu getest.
Afbeelding artikel

Amazone breidt serie Cataya-opbouwzaaimachines uit

Machinefabrikant Amazone presenteert in de serie Cataya-opbouwzaaimachines het nieuwe instapmodel Cataya Special Ecoline.
Beheer
WP Admin