Terug naar nieuwsoverzicht

BvL zet verbeterde instrooimachine met meer inhoud in de markt

De doseerband van de vernieuwde instrooimachine V-Comfort Bedding is uitgerust met een elastische koppeling. - Foto: BvL

Machinefabrikant BvL introduceert een verbeterde versie van de instrooimachine V-Comfort Bedding. De nieuwe versie is er met 2,3 en 3 kuub inhoud.

Dat is meer inhoud dan de tot nu toe maximale 1,7 kuub. Ook de aandrijving is veranderd. De doseervijzels worden ieder met een hydromotor aangedreven via een speciale kettingaandrijving die de fabrikant de BvL Power Chain noemt. BvL claimt dat deze werkwijze een gelijkmatige verdeling van kracht over de twee vijzelwalsen bewerkstelligt.

Doseerband met elastische koppeling

De doseerband is met een elastische koppeling uitgerust. De motoren van de vijzelwalsen zijn eveneens elastisch gelagerd. De doseerband is nu 400 mm breed, waardoor de instrooimachine ook grotere volumes kan verwerken.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Manitou toont lichtgewicht verreikers onder 3 ton

Manitou introduceert een nieuw model lichtgewicht verreiker. De ULM/GCT-verreiker weegt minder dan 3.000 kilo weegt.
Afbeelding artikel

Nieuwe serie Samson-drijfmesttanks moet rijschade voorkomen

Mesttechniekfabrikant Samson lanceert vijf nieuwe modellen drijfmesttanks in zijn serie PGII-Genesis, die rijschade op de akker moeten voorkomen.
Afbeelding artikel

E-robotiller maakt zijn debuut voor publiek

De e-robotiller van Stichting H-WodKa is donderdag 19 mei voor het eerst aan het publiek gepresenteerd in Goudswaard (Z.-H.).
Beheer
WP Admin