Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone levert Centaya C met dubbele zaadbak

De Amazone Centaya C. -Foto: Amazone

Amazone breidt zijn programma pneumatische opbouwzaaimachines uit met de Centaya-C. Deze machine heeft een 2.000 liter zaadtank, verdeeld in twee compartimenten.

In het buitenland is een trend waarneembaar naar het zaaien van meerdere gewassen tegelijkertijd. Ook in Nederland groeit de belangstelling voor deze techniek. Denk aan groenbemesters zaaien met zaden van zeer verschillende grootte, of mengteelten zoals in de biologische landbouw vaker voorkomt. Behalve voor zaaizaad kan de tweede zaadbak ook worden gebruikt voor het toedienen van meststoffen of granulaten.

Meerdere kouters

De gebruiker kan kiezen uit een enkele schijfkouter, de RoTec pro, of een dubbele schijfkouter, de TwinTeC. Met de 400 mm grote RoTeC pro wordt de zaadstroom van de twee aparte compartimenten samengebracht. Met de TwinTeC dubbele schijfkouter kunnen twee afgiftepunten worden gebruikt om een product naar een extra uitloop voor de aandrukrol in de grond af te leggen. Om een derde product te zaaien of te strooien is de GreenDrill op te bouwen met ketsplaten die product op de grond verdeelt. De GreenDrill is voorzien van een 200 literzaadtank.

Nauwkeurig zaaien

De Centaya-C Super is Isobus-gestuurd en werkt met elektrische doseerinrichtingen. Daarmee is nauwkeurig te zaaien tussen 0,5 en 400 kilo per hectare. De rijafstanden zijn 12,5 en 15 centimeter. Amazone geeft aan dat de zaaimachine geschikt is voor een rijsnelheid tot 12 kilometer per uur.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone levert messenwals voor getrokken zaaimachine Amazone Cirrus

De Duitse machinefabrikant Amazone introduceert een messenwals op de opklapbare getrokken zaaimachine Cirrus 6003-2.
Afbeelding artikel

DLG maakt winnaars Agrifuture Concept 2022 bekend

DLG (Duitse landbouwvereniging) maakte onlangs vijf winnaars bekend van haar innovatieprijsregeling ‘’DLG-Agrifuture Concept Winner’’. Deze prijzen zijn bedoeld voor baanbrekende prestaties...
Afbeelding artikel

Teres 300 nieuwe gedragen wentelploeg Amazone

Machinefabrikant Amazone presenteert een nieuwe wentelploeg voor trekkers tot 300 pk. De Teres 300, zoals het nieuwe model heet, is leverbaar...
Beheer
WP Admin