fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone levert Centaya C met dubbele zaadbak

De Amazone Centaya C. -Foto: Amazone

Amazone breidt zijn programma pneumatische opbouwzaaimachines uit met de Centaya-C. Deze machine heeft een 2.000 liter zaadtank, verdeeld in twee compartimenten.

In het buitenland is een trend waarneembaar naar het zaaien van meerdere gewassen tegelijkertijd. Ook in Nederland groeit de belangstelling voor deze techniek. Denk aan groenbemesters zaaien met zaden van zeer verschillende grootte, of mengteelten zoals in de biologische landbouw vaker voorkomt. Behalve voor zaaizaad kan de tweede zaadbak ook worden gebruikt voor het toedienen van meststoffen of granulaten.

Meerdere kouters

De gebruiker kan kiezen uit een enkele schijfkouter, de RoTec pro, of een dubbele schijfkouter, de TwinTeC. Met de 400 mm grote RoTeC pro wordt de zaadstroom van de twee aparte compartimenten samengebracht. Met de TwinTeC dubbele schijfkouter kunnen twee afgiftepunten worden gebruikt om een product naar een extra uitloop voor de aandrukrol in de grond af te leggen. Om een derde product te zaaien of te strooien is de GreenDrill op te bouwen met ketsplaten die product op de grond verdeelt. De GreenDrill is voorzien van een 200 literzaadtank.

Nauwkeurig zaaien

De Centaya-C Super is Isobus-gestuurd en werkt met elektrische doseerinrichtingen. Daarmee is nauwkeurig te zaaien tussen 0,5 en 400 kilo per hectare. De rijafstanden zijn 12,5 en 15 centimeter. Amazone geeft aan dat de zaaimachine geschikt is voor een rijsnelheid tot 12 kilometer per uur.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone breidt serie Cataya-opbouwzaaimachines uit

Machinefabrikant Amazone presenteert in de serie Cataya-opbouwzaaimachines het nieuwe instapmodel Cataya Special Ecoline.
Afbeelding artikel

Monosem ValoTerra zaait variabel met QuadRate Pro

Software-uitbreiding QuadRate Pro maakt het mogelijk variabel te zaaien met de elektrisch aangedreven precisiezaaier Monosem ValoTerra.
Afbeelding artikel

​Pöttinger Vitasem-zaaimachine heeft 25% meer tankinhoud

Pöttinger heeft zijn Vitasem-zaaimachines voorzien van 25% meer tankinhoud en een bredere vulopening van de zaadtank. En niet te vergeten: er...
Beheer
WP Admin