fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vredo toont nieuwe 4-wielige zelfrijder

Vredo introduceert de nieuwe VT5536 met 22 m3 tankinhoud en Scania motor met 550 pk. Foto: Vredo.

Machinefabrikant Vredo uit het Gelderse Dodewaard introduceert een compleet nieuwe 4-wiel gestuurde VT5536 met 22 m3 tankinhoud en 550 pk.

De nieuwe Vredo VT5536 is uitgerust met een Scania Stage 5-motor die een koppel levert van 2.465 Nm bij 1.350 toeren, en heeft een vermogen van 550 pk. Standaard is de VT5536 voorzien van een 12 m3-verdringerpomp. Optioneel is deze te verkrijgen met Vredo High Performance Laadtechniek (VHP). Deze vergroot de laadcapaciteit tot 16.000 l/min waardoor de tank binnen anderhalve minuut gevuld is.

Nieuwe bouwwijze en transmissie

Vredo ontwikkelde ook de VVT500-transmissie met een volledig traploos bereik tussen de 0 en 40 km/u, daarnaast is het mogelijk om met 1.080 toeren 40 km/u te rijden. De pomp-filterunit en de mesttank zijn afneembaar waardoor de machine naast bemesten ook geschikt is voor het schuiven van maïs aldus de fabrikant. Vredo paste haar bouwwijze aan waardoor er minder overstek is vanaf de vooras. De fabrikant claimt dat percelen gemakkelijker in- en uitgedraaid kunnen worden. Daarnaast zorgt de minder overstek er ook voor dat het nieuwe draaisysteem van de zuigarm zowel links als recht van de VT5536 kan zuigen.

Binnen 3 meter en RDW goedgekeurd

De Vredo VT5536 heeft een leeggewicht van 19,7 ton. Dit gewicht maakt het mogelijk om de machine RDW goed te keuren op 2 assen. Standaard wordt de nieuwe zelfrijder geleverd op vier 900/60R42 Mitas banden. Prijzen zijn nog niet bekend, de verwachting is dat de eerste VT5536’s in het voorjaar van 2023 worden uitgeleverd.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Double Twin Shift mesttank kan tegen zelfrijder op

Na de komst van een Kaweco Double Twin Shift mesttank kocht loonbedrijf Vragender er binnen een jaar een tweede bij. Volgens...
Afbeelding artikel

Digitaal realtime vervoersbewijs rVDM vervangt papieren mestbon

Vanaf 1 januari 2023 geef je het mestvervoer door met een realtime en digitaal Vervoersbewijs dierlijke mest (rVDM).
Afbeelding artikel

Evers introduceert schijvenbemester tot 12 meter werkbreedte

Evers Agro introduceert de Toric XL-schijvenbemester. Deze is leverbaar met een werkbreedte van 9 of 12 meter.
Beheer
WP Admin