Terug naar nieuwsoverzicht

Horsch werkt aan 24 meter brede autonome zaairobot

Vorig jaar presenteerde Horsch al een autonome zaairobot, en nu volgt een tweede concept. Foto's: Horsch.

Duitse Machinefabrikant Horsch laat via Twitter videobeelden zien van een nieuwe autonome zaairobot. De machine is 24 meter breed.

Philipp Horsch, CEO van de gelijknamige machinefabrikant Horsch, deelt op Twitter een video waarop een nieuwe autonome zaairobot aan het werk te zien is. De zaairobot zou een werkbreedte hebben van 24 meter, en opvallend is dat er in dit geval geen sprake is van een trekkend voertuig. De zaaibalk is namelijk via een schaarconstructie opgehangen in een vierwielig frame. Het voertuig bestaat uit vier grote wielen met verschillende spoorbreedtes, en die vermoedelijk haaks om kunnen sturen. Boven op het voertuig zijn twee zaadtanks te zien en een motorblok. Er is geen cabine aanwezig. Horsch noemt de robot RO24G, en schrijft dat de machine voor het eerst in het veld is en nu klaar is om naar Brazilië te gaan voor intensieve tests. Volgens Horsch zijn de regels omtrent autonome machines nog scherp; er moet een persoon binnen 600 meter afstand blijven om de robot in de gaten te houden.

Lees verder onder de foto

Het gaat om een cabineloze werktuigdrager. Bovenop zijn (zaad)tanks zichtbaar, en erachter ligt een motorblok.

Het gaat om een cabineloze werktuigdrager. Bovenop zijn (zaad)tanks zichtbaar, en erachter ligt een motorblok.

Nog twee concepten te verwachten

Vorig jaar toonde Horsch ook al beelden van een autonome zaairobot. Toen ging het om een cabineloos trekkend rupsvoertuig, gebouwd aan een getrokken zaaimachine. Tijdens de introductie daarvan, meldde Philipp Horsch dat er nog twee autonome concepten zouden volgen. “Onze aanpak is om zo snel mogelijk drie totaal verschillende systemen/machinegroottes in het veld te krijgen en snel te leren door ze te gebruiken,” aldus de CEO toen. Intussen heeft Horsch echter een concreet plan ontwikkeld voor de ontwikkeling van autonome voertuigen. Volgens dat plan werd eerst het Roboter-rupsvoertuig met 18 meter brede Maestro-zaaimachine gepresenteerd (Q2-2022). De RO24G-zelfrijdende zaaimachine met 24 meter breedte past daarin (Q4-2022). Het derde concept zou volgens de strategie een 3 meter brede, zelfrijdende machine zijn voor gewasverzorging (Q2-2022) en ook zou er een autonome, zelfrijdende veldspuit volgen (Q2-2023).

Vorig jaar presenteerde Horsch deze robot, die bestaat uit een trekkend rupsvoertuig en getrokken zaaimachine.

Vorig jaar presenteerde Horsch deze robot, die bestaat uit een trekkend rupsvoertuig en getrokken zaaimachine.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Precisiezaaien met autonome elektrische robot Salin 247

De autonome elektrische zaairobot Salin 247 is uitgebreid getest in de VS. Resultaat: meer precisie, minder bodemverdichting.
Afbeelding artikel

Autonome elektrische Agtonomy Telefarmer: een revolutie in de landbouw?

Het Amerikaanse Agtonomy introduceert zijn autonome elektrische trekker Telefarmer. Een revolutie in de landbouw?
Afbeelding artikel

Bluewhite-ombouwkit maakt van je gewone trekker een autonome

Met de Bluewhite-ombouwkit verandert je gewone trekker in een autonome trekker, ongeacht merk of model.
Beheer
WP Admin