fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt stopt met getrokken veldspuiten

Fendt heeft de Rogator-veldspuiten vier jaar in het leveringsprogramma gehad. Foto: Fendt.

Machinefabrikant Fendt stopt dit jaar met de productie van de Rogator 300-getrokken veldspuit, en gaat focussen op de zelfrijders.

Duitse machinebouwer Fendt stopt in het tweede kwartaal van dit jaar met de productie van de Rogator 300-getrokken veldspuiten, en gaat focussen op de zelfrijders. Fendt heeft de voormalig getrokken Challenger-spuiten dan zo’n vier jaar in het leveringsprogramma gehad. Als reden voor het stopzetten van de productie, verwijst de fabrikant naar veranderende markten en klanteisen. Ook meldt Fendt dat de politieke kaders omtrent gewasbeschermingsmiddelen, met name in de EU, veranderen. Volgens de fabrikant blijven onderdelen voor de Rogator 300-spuiten beschikbaar, worden reeds bestelde machines nog afgeleverd en blijft de fabrikant de huidige machines ondersteunen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Fendt 1050 met 9-schaar Lemken Diamant 16

De Fendt Vario 1050 trekt een 9-schaar Lemken Diamant 16 on-land ploeg. Deze akkergiganten ploegen een perceel van 36 ha bladrammenas...
Afbeelding artikel

Fendt e107 Vario klaar voor de verkoop

De Fendt e107 Vario is rijp voor de verkoop. Machinefabrikant Fendt levert de e-trekkers als eerste in Nederland, Duitsland en Noorwegen.
Afbeelding artikel

Trekkerautonomie Fendt 716 werkt, nu koppeling met werktuigen nog

Het had wat voeten in de aarde voordat de onbemande autonome Fendt 716 na cultivateren van een graanstoppel groenbemester kon zaaien.
Beheer
WP Admin