fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt stopt met getrokken veldspuiten

Fendt heeft de Rogator-veldspuiten vier jaar in het leveringsprogramma gehad. Foto: Fendt.

Machinefabrikant Fendt stopt dit jaar met de productie van de Rogator 300-getrokken veldspuit, en gaat focussen op de zelfrijders.

Duitse machinebouwer Fendt stopt in het tweede kwartaal van dit jaar met de productie van de Rogator 300-getrokken veldspuiten, en gaat focussen op de zelfrijders. Fendt heeft de voormalig getrokken Challenger-spuiten dan zo’n vier jaar in het leveringsprogramma gehad. Als reden voor het stopzetten van de productie, verwijst de fabrikant naar veranderende markten en klanteisen. Ook meldt Fendt dat de politieke kaders omtrent gewasbeschermingsmiddelen, met name in de EU, veranderen. Volgens de fabrikant blijven onderdelen voor de Rogator 300-spuiten beschikbaar, worden reeds bestelde machines nog afgeleverd en blijft de fabrikant de huidige machines ondersteunen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fendt vraagt arbeidstijdverkorting voor medewerkers aan

Fendt heeft voor medewerkers in fabrieken in Duitsland arbeidstijdverkorting aangevraagd. Reden is dat de vraag naar trekkers en hooibouwmachines is gedaald.
Afbeelding artikel

Autonome Fendt 716 werkt zonder constante supervisie

Loonwerker en akkerbouwer Brian Salomé in IJzendijke (Zld.) trapte onlangs de NPPL-praktijktest 2024 af met een autonoom werkende Fendt 716.
Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Beheer
WP Admin