fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt stopt met getrokken veldspuiten

Fendt heeft de Rogator-veldspuiten vier jaar in het leveringsprogramma gehad. Foto: Fendt.

Machinefabrikant Fendt stopt dit jaar met de productie van de Rogator 300-getrokken veldspuit, en gaat focussen op de zelfrijders.

Duitse machinebouwer Fendt stopt in het tweede kwartaal van dit jaar met de productie van de Rogator 300-getrokken veldspuiten, en gaat focussen op de zelfrijders. Fendt heeft de voormalig getrokken Challenger-spuiten dan zo’n vier jaar in het leveringsprogramma gehad. Als reden voor het stopzetten van de productie, verwijst de fabrikant naar veranderende markten en klanteisen. Ook meldt Fendt dat de politieke kaders omtrent gewasbeschermingsmiddelen, met name in de EU, veranderen. Volgens de fabrikant blijven onderdelen voor de Rogator 300-spuiten beschikbaar, worden reeds bestelde machines nog afgeleverd en blijft de fabrikant de huidige machines ondersteunen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Gespot: prototype Fendt 800

Op internet circuleren al foto’s van een prototype Fendt-trekker uit de mogelijk nieuwe Fendt 800-serie. Dit is een echter een recente...
Afbeelding artikel

Vijf Fendt-trekkers samen goed voor 100.000 draaiuren

Stuk voor stuk kampioenen, de Fendt-trekkers van loonbedrijf Van Lint zijn samen goed voor 100.000 draaiuren.
Beheer
WP Admin