Terug naar nieuwsoverzicht

Compacte Deutz-Fahr 4E-serie voldoet aan Fase 5

De 4E-serie voldoet nu aan de Fase 5-emissienorm en is leverbaar met of zonder voorwielaandrijving. Foto's: Deutz-Fahr.

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr laat weten dat de compacte 4E-serie een update kreeg en nu voldoet aan de Fase 5-emissienorm.

De compacte 4E-serie van Deutz-Fahr kreeg een update en voldoet nu aan de Fase 5-emissienorm. De serie bestaat uit vier modellen van maximaal 66 tot 102 pk en is leverbaar mét en zonder voorwielaandrijving. Het Farmotion 35-driecilindermotorblok is voorzien van 2000 bar common rail-dieselinspuiting en turbo en intercooler. De kleinste twee modellen uit de serie zijn daarnaast voorzien van dieseloxidatiekatalysator (DOC), uitlaatgasrecirculatie (EGR) en een dieselpartikelfilter (DPF). De twee grotere modellen uit de serie, de 4090 E en 4100 E, hebben naast een DOC en DPF ook een SCR-katalysator (AdBlue-injectie).

Lees verder onder de foto

De trekkers hebben standaard een dubbele hydrauliekpomp; één voor het stuursysteem, en één voor hef en extern gebruik.

De trekkers hebben standaard een dubbele hydrauliekpomp; één voor het stuursysteem, en één voor hef en extern gebruik.

Dubbele pomp

Zoals gezegd is er zowel een 2WD- als een 4WD-uitvoering. Die eerste is voorzien van een gesynchroniseerde transmissie met 4 versnellingen en drie groepen (12/12) waarmee de trekker maximaal 30 km/u rijdt. De 4WD-trekkers hebben 5 versnellingen en daarmee een 15/15-versnellingsbak en een topsnelheid van 40 km/u. Alle modellen hebben standaard elektrohydraulische voorwielaandrijving en differentieelblokkering voor en achter. Er zijn drie aftakastoerentallen (540/540E/1000) en er is een rijafhankelijke aftakas.

Er standaard een dubbele hydrauliekpomp; één daarvan voedt het stuurcircuit, de ander levert 48 l/min (optie: 56 l/min) olie voor extern gebruik en de hefinrichting. Er zijn maximaal drie onafhankelijke, mechanische ventielen. Ook de hefinrichting wordt mechanisch bedient; die tilt 2.500 kg, of optioneel 3.500 kg. Een zogeheten Easylift-controllersysteem is optioneel leverbaar, deze is bruikbaar als snelhef.

Reeds leverbaar

De trekkers zijn volgens Same Deutz-Fahr Benelux uit Wijchen (Gld.) reeds leverbaar. Ter indicatie: het kleinste model uit de serie, een 4070 E, zonder voorwielaandrijving staat in de prijslijst vanaf €38.800. Het grootste model (4100 E) mét voorwielaandrijving is er vanaf bruto €55.090.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr 6-serie met MaxiVision-cabines in drie comfortvarianten

Deutz-Fahr levert zijn 6-serie met een MaxiVision-cabine in drie comfortvarianten. De 6-trekkers krijgen zodoende nieuwe typenummers.
Afbeelding artikel

Wijziging van Deutz-Fahr-dealerschap in Noordoostpolder

Mechanisatiebedrijf Blok stopt met de verkoop van trekkers om zich te specialiseren in landbouwmachines en eigen machinebouw.
Afbeelding artikel

MSH Oldenburger neemt dealerschap Deutz-Fahr over

SDF Benelux maakt bekend dat LMB Oldenburger het Deutz-Fahr-dealerschap voor trekkers overdraagt aan Machineservice Hiemstra uit Twijzel (Fr.).
Beheer
WP Admin