fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bescherm je handen, kies de juiste werkhandschoenen

Foto: Kramp

Handletsel komt in de landbouw maar al te vaak voor. Kramp weet hoe belangrijk het is de handen te beschermen die onze gemeenschap voeden, welk landbouwberoep ze ook uitoefenen.

Werken in de landbouw betekent werken met een verscheidenheid aan machines en werktuigen. Dat kan ook een verscheidenheid aan verwondingen betekenen, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Bescherm je handen tegen snijwonden, schaafwonden, brandwonden en beknellingen of tegen letsel dat jou of je team wekenlang kan uitschakelen. In het ergste geval kunnen levensbedreigende verwondingen ontstaan.

Dankzij de moderne handschoentechnologie bestaat er een manier om je handen te beschermen, ongeacht het werk dat je doet. Daarbij is het noodzakelijk om te voldoen aan de wettelijke PBM-vereisten voor specifieke taken.

Foto: Kramp

Stem je handschoen af op de klus

Het is niet zomaar een kwestie van het een paar handschoenen uit je gereedschapskist pakken. Stem je handschoenen af op het werk wat je gaat doen. Zorg dat je de juiste eigenschappen en materialen hebt om je handen veilig te houden. Let op:

  • Snijbestendig – Werken met glas, metaal en staal houdt een risico op snijwonden in. Dus kies je handschoenen met snijweerstand in gedachten.
  • Hittebestendig – Lassers zijn wettelijk verplicht beschermende, vlamwerende handschoenen te dragen, maar die moeten ook beschermen tegen snijden, vlammen, hitte en vonken.
  • Chemisch bestendig – Wettelijk verplicht, chemisch bestendige handschoenen voorkomen pijnlijke brandwonden. Zorg dat je het juiste type kiest voor de chemische stof waarmee je werkt.
  • Wegwerphandschoenen voor eenmalig gebruik – Om hygiënische redenen worden wegwerphandschoenen voor eenmalig gebruik vaak gebruikt in de zuivel-, medische en voedingsindustrie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en meestal gemaakt van latex, nitril of vinyl.
  • Alledaags werk – Voor werk dat je elke dag utivoert, kun je een paar algemene werkhandschoenen overwegen. Deze handschoenen moeten een hoge gevoeligheid van de vingertoppen mogelijk maken en toch een goede bescherming bieden tegen schrammen en snijwonden.

Kies altijd de juiste maat werkhandschoen

Welk type handschoen je ook nodig hebt, kies altijd de juiste maat. Met de juiste maat raken jouw handen minder snel vermoeid bij langdurig dragen. Kramp heeft meer dan 100 soorten handschoenen, waaronder Honeywell, Asell, Showa, ATG, SemperGuard. Bekijk ook het eigen merk Kramp Handschoenen, dat voldoet aan de strengste normen.

Wil je meer informatie over Kramp Handschoenen? Kijk op de website

Gerelateerde tags: , ,

Beheer
WP Admin