Terug naar nieuwsoverzicht

Storti met elektrische aandrijving

Foto: Storti

Storti-importeur Farmstore hoopt over enige tijd de Dunker T2-voermengwagens te kunnen leveren met volledig elektrische aandrijving.

De voeding komt uit een 70 kWh accupakket dat met tussenkomst van een inverter en frequentieregelaar een 72 kW watergekoelde elektromotor van stroom voorziet. Met de frequentieregelaar kan de mengrotor dan op vijf toerentallen worden geschakeld. Bedienen kan met een draadloze afstandsbediening.

De elektrische aandrijving is beschikbaar voor wagens van 16 tot 24 kuub inhoud. Al in 2019 werd bij Storti gewerkt aan een elektrisch aangedreven voermengwagen, maar de aanschafprijs en het zoeken naar de meest geschikte accu leidden tot uitstel.

Subsidie mogelijk

De Dunker T2E komt in aanmerking voor de EHF-subsidie, categorie D1. Dat betekent dat je op de wagens 60 procent subsidie kunt krijgen, of zelfs 75 procent voor ondernemers onder de 40 jaar. Dat maakt de aanschaf aantrekkelijk.

Reken voor een 18- of 20-kuubs inhoud op een aanschafprijs van € 160.000, tegen € 45.000 voor een wagen met aftakasaandrijving. Komt de wagen in aanmerking voor de maximale subsidie dan is de aanschafprijs dus vergelijkbaar of zelfs concurrerend met een mechanisch aangedreven wagen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pladdet-kuilvoerhapper met grote haphoogte en kleine hapdiepte

Pladdet-kuilhappers kenmerken zich door de grote haphoogte en kleine hapdiepte. Dit zorgt voor een kort snijvlak.
Afbeelding artikel

Elektrische Agromec-Fendt-trekker klaar

De 100% elektrische Agromec-Fendt-trekker is klaar. Deze is ontwikkeld door Fendt-importeur Agromec en ECE in Veghel (N.-Br.).
Afbeelding artikel

Amerikaanse start-up komt met twee autonome elektrische trekkers

De autonome technologie van de Amos-trekkers maakt bediening op locatie overbodig.
Beheer
WP Admin