fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Aankoop bemesting: Gewichtsverdeling en sectieafsluiting

Meilof had voorkeur voor een vierwieler. - Foto: Henk Riswick

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de aankoop van nieuwe bemestingsapparatuur. Wat telt mee en wat gaf de doorslag? Aan het woord Is Sander Meilof van Meilof Smilde.

Meilof Smilde koos voor inruil, omdat er onderhoudskosten werden verwacht aan de Vredo met ruim 10.000 uur. Maar ook omdat ze bedrijfszekerheid en vooruitgang belangrijk vinden. Sander Meilof: “De Vredo zal grotendeels op het bouwland bemesten voor akkerbouwers. Bodemdruk en gewichtsverdeling van de machine is hierbij erg belangrijk. Mede om deze reden gaat onze voorkeur uit naar een vierwieler. Vredo in Dodewaard heeft hier jarenlang ervaring mee. Achter de vierwieler komt een nieuwe Evers-triltandbemester met een werkbreedte van 7,80 meter. De communicatie tussen de Vredo en de bemester maakt sectieafsluiting mogelijk. De verwachting is dat de Vredo komend seizoen tussen de 40.000 en 45.000 m3 mest en slib gaat uitrijden. We hebben naast de Vredo ook nog een Terra Gator drie- en vierwieler, Vervaet XXL en Vervaet met sleepslangbemester. De Vredo zal net als de andere mestmachine ook nog een blauwe tank krijgen.”

Tekst: Robin Looman

Meer lezen over bemestingsnieuws en trends in het TREKKER mestthema 2022? Abonnees kunnen terecht in de digitale februari-editie van het magazine. Nog geen abonnee, check dan hier jouw mogelijkheden om het blad digitaal en/of in print te lezen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere investeert in Hello Tractor

John Deere investeert in het Keniaanse bedrijf Hello Tractor, dat trekkereigenaren via een app verbindt met kleine boeren in Afrika.
Afbeelding artikel

Aankoop bemesting: Simpele strooier die bodem ontziet

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de...
Afbeelding artikel

Aankoop bemesting: Bedrijfszekerheid en lage kosten

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de...
Beheer
WP Admin