fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas en Carraro intensiveren samenwerking

In diverse modellen gebruikt Claas al onderdelen van Carrraro. De samenwerking tussen de bedrijven wordt intensiever.- Foto: Claas

De Duitse machinefabrikant Claas betrekt al jarenlang componenten van de Italiaanse machinefabrikant Carraro. Beide bedrijven gaan de samenwerking verder intensiveren.

Niet alleen wat levering van componenten betreft, maar ook op het gebied van kennisuitwisseling en training van personeel nemen beide partijen zich voor om de samenwerking te intensiveren. Carraro is toeleverancier van voorassen en transmissies voor diverse fabrikanten.

Nexos-trekkerserie

In november 2021 introduceerde Claas de Nexos-trekkerserie, een nieuw product waarbij de samenwerking met Carraro een rol speelde. Voor 2022 verwacht Claas nog meerdere nieuwe trekkers met Carraro-bijdragen te presenteren. Behalve voor de smalspoor- en compacttrekkers waarin de Italianen een belangrijke rol spelen, levert Carraro ook de aangedreven voorassen voor de in Le Mans gebouwde Arion 400-serie. Op 2 februari is de voorgenomen verdere samenwerking contractueel bevestigd.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Cumela en MKB Infra willen in 2025 fuseren

Branchevereniging Cumela en belangenbehartiger MKB Infra hebben de intentie uitgesproken om per 1 januari 2025 te fuseren.
Afbeelding artikel

Toegang tot internet via CNH en Intelsat

CNH Industrial wil ook in de meest afgelegen landbouwgebieden toegang tot snel internet en gaat samenwerken met satellietbedrijf Intelsat.
Afbeelding artikel

Tolsma-Grisnich en Schouten sorteren samen

Invaro Group - waaronder Schouten Agri Solutions valt - en Tolsma-Grisnich zijn actief in de sorteertechniek en werken vanaf 1 mei...
Beheer
WP Admin