fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Alles-in-een woelercombinatie van Zibo

Foto: Zibo

Zibo ontwikkelde een woelercombinatie om in één werkgang een diepe grondbewerking uit te voeren én het land zaai- of pootklaar achter te laten.

De combinatie is modulair opgebouwd. De verschillende werktuigen, een woeler, een cultivator en de pakkerrollenset, zijn dus ook los van elkaar te gebruiken.

De vastetandcultivator is de al langer bestaande Zibo Bruiser. De woeler is als compacte voorzetwoeler gebouwd. Je kunt hem ook gebruiken in combinatie met andere werktuigen. Denk aan een spitmachine of een rotorkopeg. De rollenset, die met een kogelkoppeling aan de cultivator hangt, is een combinatie van een dieppakkerrol en een getande rol. Dit laat een aangedrukt, maar ook afgewerkt zaaibed achter.

Voorlopig alleen 3 meter

De werkbreedte is 3 meter. De woeler heeft standaard zes tanden, de cultivator is uitgerust met 13 tanden. Deze zijn naar keuze met 50, 200 of 280 mm beitels uit te rusten. De aandrukrol heeft een diameter van 620 mm en is voorzien van 12 (48 mm) buizen. De tandem-vorenpakker heeft schijven van 700 mm diameter, gevolgd door gekartelde schijven zijn 720 mm.

Zibo produceert momenteel de eerste exemplaren. Afhankelijk van de vraag wil de fabrikant ook andere werkbreedten gaan leveren.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Evers Konik+/Albino+ zaaibedbereider een kansrijk concept

Evers testte dit jaar een prototype zaaibedbereider voor in de driepuntshefinrichtingen front en achter. De Konik+ komt in de fronthef, het...
Afbeelding artikel

Case IH kondigt eerste spuitdrones aan

Case IH lanceert binnenkort zijn eerste spuitdrones in twee modellen: 30 en 70 liter. De fabrikant wil de Vtol eerst via...
Afbeelding artikel

Hägele levert app-bediening voor Cleanfix-omkeerventilator

Met de Cleanfix-omkeerventilator-app van de Duitse fabrikant Hägele kun je omkeer-intervallen instellen of pauzeren.
Beheer
WP Admin