Terug naar nieuwsoverzicht

Alles-in-een woelercombinatie van Zibo

Foto: Zibo

Zibo ontwikkelde een woelercombinatie om in één werkgang een diepe grondbewerking uit te voeren én het land zaai- of pootklaar achter te laten.

De combinatie is modulair opgebouwd. De verschillende werktuigen, een woeler, een cultivator en de pakkerrollenset, zijn dus ook los van elkaar te gebruiken.

De vastetandcultivator is de al langer bestaande Zibo Bruiser. De woeler is als compacte voorzetwoeler gebouwd. Je kunt hem ook gebruiken in combinatie met andere werktuigen. Denk aan een spitmachine of een rotorkopeg. De rollenset, die met een kogelkoppeling aan de cultivator hangt, is een combinatie van een dieppakkerrol en een getande rol. Dit laat een aangedrukt, maar ook afgewerkt zaaibed achter.

Voorlopig alleen 3 meter

De werkbreedte is 3 meter. De woeler heeft standaard zes tanden, de cultivator is uitgerust met 13 tanden. Deze zijn naar keuze met 50, 200 of 280 mm beitels uit te rusten. De aandrukrol heeft een diameter van 620 mm en is voorzien van 12 (48 mm) buizen. De tandem-vorenpakker heeft schijven van 700 mm diameter, gevolgd door gekartelde schijven zijn 720 mm.

Zibo produceert momenteel de eerste exemplaren. Afhankelijk van de vraag wil de fabrikant ook andere werkbreedten gaan leveren.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Evers Konik+/Albino+ zaaibedbereider een kansrijk concept

Evers testte dit jaar een prototype zaaibedbereider voor in de driepuntshefinrichtingen front en achter. De Konik+ komt in de fronthef, het...
Afbeelding artikel

Amazone: 7 jaar garantie tegen roesten kunstmeststrooiers

Voor gedragen en grote getrokken kunstmeststrooiers past Amazone sinds modeljaar 2022 een nieuw lakproces toe. Daarmee biedt Amazone nu 7 jaar...
Afbeelding artikel

Fendt test prototype waterstoftrekkers

Fendt test net over de Duitse grens prototype waterstoftrekkers. Het zou gaan om vier prototypes, die momenteel op testboerderijen worden getest....
Beheer
WP Admin