fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Tot €150.000 subsidie op nieuwe investeringen – correctie

Op de lijst met mogelijke investeringen staan bijvoorbeeld hybride trekkers, maar ook zaken als plaatsspecifieke opbrengstmeting en spuitmachines met driftreducerende technieken. Foto: Bob Karsten

Vanuit het Economisch Herstelfonds (EHF) is €52,4 miljoen beschikbaar voor Nederlandse landbouwers, in de vorm van subsidie op investeringen. Er is tot 75% of maximaal €150.000 terug te vorderen. Aanvragen kan tot 14 februari.

Correctie: het eerdere nieuwsbericht (27-12-21) over dit onderwerp bevatte een fout. Er stond namelijk dat er bij eenheidsprijzen (zie onder) een vast subsidiebedrag bestond. Dit is niet het geval: er is een vaste prijs per investering waarop je subsidie kunt aanvragen. Het is in dit nieuwsartikel aangepast. 

Het Economisch Herstelfond (EHF) stelt €52,4 miljoen beschikbaar om landbouwbedrijven economisch sterker te maken na de uitbraak van het coronavirus. Het geld is beschikbaar in de vorm van subsidie op investeringen in het kader van ‘groen-economisch herstel’. In de lijst met mogelijke investeringen die daaronder vallen, noemt het RVO onder andere systemen voor plaats specifieke opbrengstmeting, spuitmachines met drift reducerende techniek of elektrische of hybride trekkers/voertuigen.

Aanvragen kan tot 14 februari 17:00, en dat doe je via RVO. Als het totale budget niet toereikend is voor alle subsidieaanvragers, dan zijn het de meest duurzame aanvragen die subsidie krijgen, door middel van een puntensysteem die is weergegeven in de lijst (rechterkolom). Jonge landbouwers (tot 41 jaar) kunnen tot 75% subsidie krijgen, anders is het 60%. Voor een investering moet minimaal €25.000 subsidie worden gevraagd, en het maximale is €150.000 (voor één of meerdere investeringen).

Ecoploegen en elektrische heftrucks

Er is een aparte lijst gemaakt met eenheidsprijzen, waarbij er per investering een vaste prijs is genoemd waarover je subsidie kunt aanvragen. Daarin staan bijvoorbeeld elektrische heftrucks met een minimale hefkracht van 2 ton (€29.750), en ecoploegen die maximaal 18 cm diep ploegen staan er ook in: €19.350 voor een ecoploeg met 7 scharen, en €28.000 voor 9 à 10 scharen.

Voor investering in een ecoploeg staat een vast subsidie bedrag. Foto: Ton Kastermans

Voor investering in een ecoploeg staat een vast bedrag waarover je subsidie kunt aanvragen. Foto: Ton Kastermans

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Afbeelding artikel

Vlakstelling van kunstmeststrooier (automatisch) corrigeren

Valtra-systeem Smart Top Link corrigeert de hoek van de kunstmeststrooier automatisch. Aanleiding voor TREKKER om zich hierin te verdiepen. Bestaan er...
Afbeelding artikel

Wil jij deze New Holland T7.300 testen?

TREKKER is op zoek naar een enthousiaste, kritische tester die de New Holland T7.300 wel eens wil proberen.
Beheer
WP Admin