fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe bedieningskast voor Schuitemaker Rapide

Het nieuwe bedieningsscherm van Schuitemaker heeft joystick- en touchscreenbediening en vingeruitsparingen achterop. Foto: Schuitemaker.

Schuitemaker uit Rijssen introduceert een nieuwe bedieningskast voor de Rapide 100- en 1000- modellen. De fabrikant claimt hiermee chauffeurs te ontlasten en veiligheid te vergroten.

Schuitemaker, een merk van machinefabrikant SVgroup uit Rijssen (Ov.), brengt een zogeheten Doubletouch Control-bedieningskast op de markt. Deze is vanaf nu standaard leverbaar op de Rapide 100- en 1000-modellen.

Bedienen zonder kijken

De combinatie van joystick- en touchscreenbediening zou de chauffeur de mogelijkheid geven om de machine te bedienen zonder op het scherm te hoeven letten. Ook zou de ergonomie verbetert zijn door vingeruitsparingen achterop de bedieningskast. De chauffeur kan de bediening naar eigen smaak instellen. Door geluidsignalen en waarschuwingen op het scherm krijgt de chauffeur de benodigde informatie.

Beveiligd tegen foutbediening

De bedieningskast zou zijn beveiligd tegen foutief bedienen. Zo worden gevaarlijke situaties voorkomen en dat geeft de chauffeur meer controle, aldus Schuitemaker. Bovendien is de bedieningskast via Isobus te koppelen.

De bedieningskast is ook leverbaar op bestaande Rapide 100 en 1000 modellen vanaf bouwjaar 2020. De brutoprijs hiervoor is € 1.900.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Schuitemaker pauzeert productie Innovado-voerrobot

De Nederlandse machinefabrikant Schuitemaker, onderdeel van SVgroup, pauzeert de productie van de Innovado-voerrobot. De fabrikant zoekt een partner om de voerrobot...
Afbeelding artikel

Schuitemaker Rapide 2000/2085 getest

Ruim 10 jaar geleden testte Trekker de Schuitemaker Rapide 2000. Zowel deze tandemasser als die met een bredere bakopbouw (Rapide 2085),...
Afbeelding artikel

Gebruikt: Schuitemaker Rapide 2000/2085

De Rapide van Schuitemaker is een klinkende naam in de opraapwagenwereld. Ruim tien jaar geleden testten we de Rapide 2000. Een...
Beheer
WP Admin