fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota introduceert M6-001 Utility

De Kubota M6-001 Utility is later dit jaar te koop. - Foto: Kubota

De M6-141 Utility is met 141 pk de zwaarste trekker uit de M6-6001 serie. Vergeleken met de voorgangers is de Fase V-motor de belangrijkste wijziging.

Kubota vervangt met de M6-001 Utility-trekker de MGX-IV-serie. Het belangrijkste verschil is de motor: dat is in de M6-001 een schonere Fase V-motor. Verder zijn de trekkers technisch gelijk gebleven. Wel zijn er een paar cosmetische verschillen.

De reden om een nieuwe type-aanduiding te gaan gebruiken, is dat de aangepaste typenaam beter in lijn is met de overige trekkerseries van Kubota. De M6-001 komt er in vijf modellen met een vermogen van 74,9 tot 103,5 kW (102 tot 141 pk). De twee kleinste modellen zijn voorzien van een viercilinder 3,8 liter Kubota V3800-motor, de drie grotere modellen beschikken over een 6,1 liter viercilinder Kubota V6108.

Tekst gaat verder onder foto

De belangrijkste winst is de schonere krachtbron, voortaan een viercilinder die aan de Fase V-emissie-eisen voldoet.

De belangrijkste winst is de schonere krachtbron, voortaan een viercilinder die aan de Fase V-emissie-eisen voldoet.

De M6-001 wordt in Japan geproduceerd en voor de Europese markt in Europa geassembleerd. Alleen de zwaardere M7-serie is Europese productie. Naar verwachting zullen de M6-001 trekkers medio maart leverbaar zijn.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: prototype Fendt 800

Op internet circuleren al foto’s van een prototype Fendt-trekker uit de mogelijk nieuwe Fendt 800-serie. Dit is een echter een recente...
Afbeelding artikel

Zo krijgt een nieuwe machine RDW-goedkeuring

Je mag met landbouwtrekkers alleen op de weg rijden als ze gekentekend zijn. Wat komt er zoal kijken bij een RDW-goedkeuring?
Afbeelding artikel

Is een gebruikte Kubota uit de M7-serie een interessante optie?

Is een gebruikte Kubota uit de M7-serie een interessante optie? Je leest er alles over op Trekkeronline, inclusief aankooptips.
Beheer
WP Admin