fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

MacLouis uienoogstmachines zelfstandig verder

Uienoogstmachine van de Zeeuwse specialist.

MacLouis Machinebouw is per 1 december 2021 een zelfstandige fabrikant van machines voor de uienoogst.

Landbouwmechanisatiebedrijf Gebr. Weststrate verkocht de afdeling MacLouis Machinebouw aan oud medewerker Maurice Vijverberg. Deze gaat met MacLouis per 1 december 2021 verder als zelfstandig bedrijf.

Maclouis Machinebouw, bekend van rooiers en loofklappers voor de uienteelt, maakte deel uit van Gebr. Weststrate sinds die het overnamen van Louis Verburg in Nieuwerkerk (Zld.). Door het afstoten van de productieafdeling kan Gebr. Weststrate zich volledig richten op de verkoop en reparatie van machines voor (land-)bouw, tuin- en park en intern transport.

Naar Zierikzee

Maurice Vijverberg ontwierp en assembleerde bij Gebr. Weststrate de uienoogstmachines in eigen beheer. Hij heeft zodoende alle kennis van de machines van MacLouis ‘in huis’. De productie wordt verplaatst naar een pand aan de Techniekweg in Zierikzee. Op 8 januari 2022 gaat de nieuwe zaak open.

Enkele MacLouis-loofklappers voor in de fronthef.

Enkele MacLouis-loofklappers voor in de fronthef.

Gebr. Weststrate blijft dealer van MacLouis in hun werkgebied, Zeeland en West-Brabant. De distributie van de machines in de rest van Nederland verloopt via verschillende dealers.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Baler Automation leverbaar op Case IH-balenpers

Met het Baler Automation claimt Case IH een betere baalkwaliteit, een hogere capaciteit en meer gemak voor de trekkerchauffeur.
Afbeelding artikel

Dubbele rotor in nieuwe Case IH AF11-maaidorser

De Amerikaanse machinefabrikant Case IH presenteert zijn nieuwe AF11-maaidorser; een slagschip van 775 pk met een dubbele rotor. De graantank heeft...
Afbeelding artikel

Gespot: Fendt werkt aan opvolger Katana-hakselaar

De Duitse machinefabrikant Fendt werkt achter de schermen aan een opvolger voor de Katana-hakselaar. Dat blijkt uit een foto die het...
Beheer
WP Admin