fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Knikkende semi-dieplader van Veldhuizen

Veldhuizen mikt met de semi-dieplader op bijvoorbeeld loonwerkers die eigen materiaal moeten verplaatsen over grotere afstand.

Veldhuizen Wagenbouw ontwikkelde een 11,5 meter lange oplegger voor de Iveco Shortturn. Deze combinatie is met een draaicirkel van 11 meter zeer wendbaar en kan 19 ton laden.

De Iveco S-Way Shortturn is met zijn wielbasis van slechts 3 meter bijzonder wendbaar. Dit maakt deze trekker, in combinatie met de nieuwe oprij-dieplader, tot een uitstekend alternatief voor BE-combinaties als een hoog laadvermogen van belang is. Chauffeurs die na 19 januari 2013 het BE-rijbewijs haalden, mogen immers met maximaal 7 ton rijden. Voor zwaardere vrachten moeten ze toch een aanvullend rijbewijs halen, en CE is dan logisch. Daarom ontwikkelde Veldhuizen Wagenbouw samen met Iveco NLS dit nieuwe CE-concept. Het is met name bedoeld voor bedrijven die zware eigen machines vervoeren.

De oprij-dieplader heft luchtvering, twee 8-tons assen en een knikkende vloer achter het asstel. In combinatie met de oprijkleppen levert dat een oprijhoogte op van 9 procent. Geschikt voor uiteenlopende rijdende machines.

Lichte bediening

De bediening van de knikkende laadvloer en de luchtvering gaat met slechts één schakelaar. De dubbele oprijbanen zijn met één hand te bedienen, een ingebouwde veer zorgt voor voorspanning. Ze zijn opklapbaar en liggen dan vlak op de vloer.

De combinatie stuurt makkelijk en de draaicirkel is 11 meter. Ervaring opdoen voor de aankoop kan ook, Veldhuizen verhuurt de combinatie eveneens. Catalogusprijs Iveco-trekker plus 25t knikkende semi-dieplader vanaf € 110.000.

De dubbele oprijbanen klappen plat op de laadvloer en leveren zo nauwelijks extra luchtweerstand op.

De dubbele oprijbanen klappen plat op de laadvloer en leveren zo nauwelijks extra luchtweerstand op.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro in Tsjechië een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Beheer
WP Admin