fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Weidemann presenteert Hoftrac 1260LP

Het lage zwaartepunt maakt verplaatsen van hoge gewichten mogelijk.

Deze wiellader is een doorontwikkeling van de 1240LP en beschikt over een hydraulische aandrijving met voor elk wiel een eigen motor.

Weidemann geeft een aantal van zijn Hoftracs de aanduiding LP mee (Low Position) om te wijzen op het lage zwaartepunt en de relatief geringe hoogte. Voordeel van het lage zwaartepunt is stabieler, minder makkelijk omkiepen. En een bescheiden hoogte betekent goede toegang door lage deuropeningen, dus bij oudere stallen en dergelijke. Zo hoeft ook de nieuwe 1260 LP het beschermend cabinedak niet neer te klappen bij een doorgang van 2 meter hoog. De lader heeft bovendien een makkelijkere instap.

Hydraulische Direct Wheel Drive

Weidemann voorziet de 1260LP van een ander aandrijfconcept, Direct Wheel Drive (dwDrive), met vier naafmotoren rechtstreeks op de wielen gemonteerd. Dit betekent individuele wielaandrijving via een hydraulische pomp. Dat levert een efficiënte aandrijving op met soepele acceleratie. De snelheid gaat traploos van 0 tot 20 km/u. Het gewicht is 2.100 kg.

Door de bescheiden hoogte komt de Hoftrac overal, ideaal bij bijvoorbeeld uitmesten.

Door de bescheiden hoogte komt de Hoftrac overal, ideaal bij bijvoorbeeld uitmesten.

18% meer kiepvermogen

Door het lage zwaartepunt is de 1260LP erg geschikt om grote gewichten te hanteren, bijvoorbeeld bij het versjouwen van grote balen. Andere eigenschappen: de 25 pk motor (18,4 Kw) voldoet aan emissienorm Fase V zonder nabehandeling van de uitlaatgassen. Weidemann verhoogde het kiepvermogen met 18%. Dit is nu, afhankelijk van de uitrusting, 800 tot 1.100 kg (met rechte palletvork). Model 1260LP heeft dankzij de zogeheten P-kinematiek een exacte parallelle geleiding over het volledige hefbereik. De standaard laadinrichting heeft een hefhoogte van 2,5 meter bij het bakdraaipunt. Optie: extra lange laadarmen van 2,7 of 2,9 meter.

Intuïtieve bediening

De bestuurdersplaats, standaard met achterruit, en de cabine kregen een nieuwe vormgeving, waardoor de chauffeur ruimer zit bij zijn werk. Het eveneens vernieuwde interieur gekleurde bedieningsorganen en een ergonomisch ingedeeld display maken intuïtief en efficiënt werken mogelijk.

Standaard zijn er twee led-werklampen voor en één achter (1.000 lumen), optie is een set van 2.000 lumen.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bobcat maakt compacte wiellader

De eerste compacte L85-wiellader van Bobcat rolde onlangs van de productielijn. Die valt samen met de kleinere L65 in het midden...
Afbeelding artikel

Maatschap Wijnberg: ‘Claas TORION Compact is wendbaar en betrouwbaar’

Geen vergelijkend onderzoek via internet. Geen bezoek aan een landbouwbeurs. Voor Moniek en Erwin Wijnberg was het direct duidelijk. De nieuwe...
Afbeelding artikel

Bobcat komt met wielladers

Machinefabrikant Bobcat breidt het productgamma uit met wielladers en presenteert hiervan vier nieuwe modellen. Machinefabrikant Bobcat, onderdeel van Doosan, start met...
Beheer
WP Admin