Terug naar nieuwsoverzicht

Toevoegmiddel installatie mogelijk op Krone Big Pack

De vloeistof tank van ca. 400 liter is achterop de pers gemonteerd. Achter de linker achter verlichting zitten meerdere slangen gemonteerd waaronder de vulslang.

Voor de nieuwe generatie 5 serie Krone Big Pack vierkante balenpersen biedt Krone een toevoegmiddelen systeem voor het doseren van inkuil- en conserveringsmiddel aan. Krone claimt hiermee in te spelen op de wensen van veel loonwerkers over de hele wereld.

Het toevoegmiddelen systeem is volledig geïntegreerd in de Isobus-bedieningsterminal van Krone. Voor de installatie monteert Krone een tank van ca. 400 liter achter het juk op het buizenframe. De tank is uitgerust met en zeef, labyrintventilatie en een niveaumeter. Het vloeistofniveau wordt dus continue gemeten en geeft desgewenst een signaal naar de bestuurder wanneer deze onder een bepaald niveau komt.

Eenvoudig vullen

Links achter de verlichting zitten meerdere slangen gemonteerd die naar de tank leiden. Het systeem kan hiermee worden gevuld en onderhouden met behulp van een vulslang, spoelslang en slang voor het volledig legen. Standaard wordt het middel verdeeld over vier platte straal doppen die gevoed worden door 2 aanvoerleiding. De doppen zijn direct achter de pick-up gemonteerd. De tandwielpomp met twee aanvoerleidingen maakt doseringen van 0,5 tot 6,5 liter per minuut mogelijk, afhankelijk van de dopgrootte.

Middel toevoegen per ton product

Naast de manuele modus is er ook een automaat functie voor de dosering van middel op basis van hoeveelheid gewas. Hiervoor wordt de weging op de rollenbaan van de pers (of een zelf ingevoerd gewicht) gebruikt. Er kan gekozen worden voor een vaste hoeveelheid liters per ton product of dosering afhankelijk van de vochtigheid van het product of een combinatie van beiden. In de toekomst kan de pompunit met filter en ventielen op alle Krone machines gebruikt worden.

Dosering van het middel is eenvoudig te regelen via het bedieningsterminal.

Dosering van het middel is eenvoudig te regelen via het bedieningsterminal.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Prototype: Krone test hakselaar op drie assen

De Duitse fabrikant Krone test een hakselaar op drie assen, zo blijkt uit foto’s en filmpjes die rondgaan op internet.
Afbeelding artikel

Camerasysteem op Krone-frontmaaiers DLG-gecertificeerd

De Duitse machinefabrikant Krone heeft een DLG-certificering gekregen voor het camerasysteem op zijn frontmaaiers.
Afbeelding artikel

Krone/Lemken-veldrobot: focus op vlekkeloze communicatie met werktuig

Doel van Krone en Lemken is een vlekkeloze samenwerking van hun veldrobot met het Krone- of Lemken-werktuig. Een impressie.
Beheer
WP Admin