Terug naar nieuwsoverzicht

Toevoegmiddel installatie mogelijk op Krone Big Pack

De vloeistof tank van ca. 400 liter is achterop de pers gemonteerd. Achter de linker achter verlichting zitten meerdere slangen gemonteerd waaronder de vulslang.

Voor de nieuwe generatie 5 serie Krone Big Pack vierkante balenpersen biedt Krone een toevoegmiddelen systeem voor het doseren van inkuil- en conserveringsmiddel aan. Krone claimt hiermee in te spelen op de wensen van veel loonwerkers over de hele wereld.

Het toevoegmiddelen systeem is volledig geïntegreerd in de Isobus-bedieningsterminal van Krone. Voor de installatie monteert Krone een tank van ca. 400 liter achter het juk op het buizenframe. De tank is uitgerust met en zeef, labyrintventilatie en een niveaumeter. Het vloeistofniveau wordt dus continue gemeten en geeft desgewenst een signaal naar de bestuurder wanneer deze onder een bepaald niveau komt.

Eenvoudig vullen

Links achter de verlichting zitten meerdere slangen gemonteerd die naar de tank leiden. Het systeem kan hiermee worden gevuld en onderhouden met behulp van een vulslang, spoelslang en slang voor het volledig legen. Standaard wordt het middel verdeeld over vier platte straal doppen die gevoed worden door 2 aanvoerleiding. De doppen zijn direct achter de pick-up gemonteerd. De tandwielpomp met twee aanvoerleidingen maakt doseringen van 0,5 tot 6,5 liter per minuut mogelijk, afhankelijk van de dopgrootte.

Middel toevoegen per ton product

Naast de manuele modus is er ook een automaat functie voor de dosering van middel op basis van hoeveelheid gewas. Hiervoor wordt de weging op de rollenbaan van de pers (of een zelf ingevoerd gewicht) gebruikt. Er kan gekozen worden voor een vaste hoeveelheid liters per ton product of dosering afhankelijk van de vochtigheid van het product of een combinatie van beiden. In de toekomst kan de pompunit met filter en ventielen op alle Krone machines gebruikt worden.

Dosering van het middel is eenvoudig te regelen via het bedieningsterminal.

Dosering van het middel is eenvoudig te regelen via het bedieningsterminal.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone ontwikkelt gps-gestuurd automatisch systeem voor balenverzamelwagen

Met het gps-gestuurde balenaflegsysteem ontwikkeld voor de BaleCollect-balenverzamelwagen wordt balen opruimen efficiënter volgens Krone.
Afbeelding artikel

Lemken en Krone samen autonoom

Machinefabrikant Krone uit Spelle (D.) en machinefabrikant Lemken uit Alpen (D.) bundelen de krachten in een autonoom aandrijfconcept. Onder de naam...
Afbeelding artikel

Krone start bouw nieuwe locatie

Machinefabrikant Krone uit het Duitse Spelle is in maart begonnen met de nieuwbouw van een onderdelenmagazijn en logistiekcentrum aan de Rheiner...
Beheer
WP Admin