fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

RDW registreert 150 nieuwe trekkers per maand

Foto: Peter Roek

De RDW heeft tot en met 1 november in totaal 1.531 nieuwe landbouw- en smalspoortrekkers geregistreerd in Nederland. Per maand komen hier dus zo’n 150 nieuwe trekkers op de markt.

De kentekenregistratie van landbouwtrekkers vermeldt per 1 november in totaal 1.466 nieuwe toelatingen. De meeste nieuwe landbouwtrekkers werden in juni toegelaten in Nederland; in totaal 235 stuks. In vakantiemaand juli was het daarna het rustigst met in totaal 63 stuks; dus amper 2 nieuwe toelatingen per dag.

John Deere, Fendt en New Holland

Van het merk John Deere zijn de meeste nieuwe trekkers toegelaten; in totaal 438 stuks. Vooral in de maanden februari tot en met mei werden van dit trekkermerk exemplaren geregistreerd als nieuw; gemiddeld iets meer dan 2 per dag. Fendt telt 276 nieuwe toelatingen bij de landbouwtrekkers, daarvan lag de piek in februari.

New Holland is met 228 stuks de nummer drie wat kentekenregistraties van nieuwe landbouwtrekkers dit jaar betreft. Vlak voor de zomervakantie werden daarvan de meeste bij de RDW aangemeld, waarvan 53 stuks in juni. Ook bij Case-IH was juni de drukste maand met 30 nieuwe toelatingen. Het totaal aantal nieuwe registraties bedraagt bij dit merk 132 stuks.

Het aantal nieuwe smalspoorttrekkers dat bij de RDW is geregistreerd bedraagt 65 stuks. Daarvan is Fendt de grootste leverancier met in totaal 42 trekkers.

Oudere landbouwvoertuigen

Branchevereniging Fedecom maakte onlangs bekend dat in de eerste drie kwartalen van dit jaar in totaal 1.728 nieuwe landbouw- en smalspoortrekkers zijn afgeleverd bij de eindgebruiker. Dat aantal ligt net iets hoger dan de 1.710 die vorig jaar in dezelfde periode werden afgezet.

De RDW zag in oktober een flinke toename van het aantal registraties van oudere landbouwvoertuigen. Per week kwamen toen zo’n 20.000 aanvragen voor een kenteken binnen. Toch moeten er volgens de dienst nog 187.000 voertuigen worden geregistreerd voor het eind van het jaar. Met name in Friesland, Flevoland en Zuid-Holland zouden volgens de RDW nog veel landbouwvoertuigen moeten worden aangemeld.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vernieuwde John Deere 6M-serie gaat tot 281 pk

John Deere vernieuwt de 6M-serie en laat de trekker vandaag voor het eerst zien op de graan- en machinebeurs Cereals in...
Afbeelding artikel

Keert trekkerfabrikant Ursus terug?

De Poolse trekkerfabrikant Ursus lijkt terug te komen. Ursus bouwt volgens een Poolse website aan een 25-pk sterke trekker, de Ursus...
Afbeelding artikel

Ronnie Smits (Aeres): ‘Unieke studie landbouw én techniek’

​Aeres start met de studie AgroTechniek en Engineering. Studieleider Ronnie Smits legt uit waarom dit een unieke en kansrijke studie is.
Beheer
WP Admin