Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe lijn zaaibedbereiders van Evers Agro

Van voren naar achteren: Konik+ met koppensneller, Compact-rol (nauwelijks te zien), Albino+ en tot slot de Crosskill-rol.

Evers Agro presenteert de zaaibedbereiders Konik+ en Albino+. Ze zijn bedoeld voor teelten waarbij een optimaal zaaibed belangrijk is voor een goed resultaat. De machines zijn afzonderlijk te gebruiken, of voor en achter één trekker als het echt op een kwaliteitszaaibed aankomt.

De zaaibedbereiders zijn bedoeld voor zware klei, lichte klei en zavelgrondsoorten. Voor gebruik in de fronthef heeft Evers de Konik+. Achter de trekker past de Albino+. Uitbreidingsmogelijkheden zijn een ‘koppensneller’ op de Konik om grote kluiten te verkleinen (opklapbaar indien tijdelijk niet nodig), een Compact-rol die in de achterhef past tussen trekker en Albino, en achter de Albino+ kan nog een Crosskill-rol.

Beide zaaibedbereiders bestaan uit twee rollen met daartussen een in hoogte verstelbaar tandenframe, de werkbreedte is 3 meter. De vaste tanden in het tandenframe staan in een slepende positie voor optimale stabiliteit en bodemvolging. Ze zijn uitgerust met ganzevoeten die ruim overlappen. Als optie zijn verende tanden mogelijk. De hoogte van het tandenframe is traploos instelbaar voor een nauwkeurige dieptewerking. Voor deze zaaibedbereiders is een rol met hoekprofielen aan het programma toegevoegd.

Konik+

Bij de Konik+ verstel je de werkdiepte van de voorste rol met een spindel. Als optie is deze fronthefmachine uit te rusten met een koppensneller die grote kluiten verkleint. Achter de achterste rol volgt tot slot veerbelaste egalisatieplaat, instelbaar met een spindel.

Albino+

De Albino+ beschikt over twee strippenrollen met daartussen het tandenframe in een parallellogram; na de rollen volgt een egalisatiebalk, wederom met spindels instelbaar. Als laatste zorgt de Crosskill-rol voor een zaaibed met een goede structuur.

Tussen trekker en Albino+ past ook nog een Compact-rol met vijf wielen. Die haalt een deel van het gewicht van de combinatie van de trekkerwielen af, en verdeelt daarmee de bodemdruk beter over de werkbreedte. Deze rol is trouwens ook te gebruiken met een andere machine dan de Albino+ achter de trekker.

Prijzen, excl. btw en af fabriek: Konik+ met koppensneller € 15.900, Albino+ € 19.500 en de Compact-rol komt op € 8.500.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Elektrische Fendt-trekker e100 gaat in productie

De Duitse trekkerfabrikant Fendt heeft zijn elektrische e100 vernieuwd en start een beperkte verkoop ervan na vakbeurs Agritechnica van 12-18 november...
Afbeelding artikel

Fendt introduceert 600-serie viercilinders

De Duitse machinefabrikant Fendt levert nieuwe trekkers: een 600-serie viercilinders. De trekkers beschikken over een nieuwe 5 liter Agco Power-viercilindermotor tot...
Afbeelding artikel

Nieuwe Strautmann Magnon 11-opraapwagen met 84 messen

Machinefabrikant Strautmann laat op de Agritechnica een nieuwe serie opraapwagens zien met daarin maar liefst 84 messen. Daarmee heeft de nieuwe...
Beheer
WP Admin