fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

In beeld: Tractorpulling Assen

In de finale zet Belazerus 3 zijn frontgewicht in de zandwal aan het eind van de baan. Er zijn dan drie trekkers die zelfs in de finale een full pull bereiken. Dat zorgt ervoor dat er een superfinale komt waarbij de sleepwagen serieus zwaarder staat. De Fiat 1300 van Stef Buiks weet de verste afstand te bereiken waarmee het team Nederlands Kampioen in de 3,6 ton supersport is.

Het is zeldzaam om in November nog naar een Tractorpullingwedstrijd te gaan. Maar gelukkig zijn er prachtige indoorlocaties en daar is de TT-hal in Assen er een van. Op vrijdagavond 5 november reden daar de Grand National klassen en de trucks. Op zaterdag 6 november strijden de standaard- en sportklasse voor de winst. En voor de sportklassen betekent de winst ook titel Nederlands Kampioen.
Foto’s: Michel Velderman

In de 5,5 ton standaard klasse rijden twee Ford’s 8210. Deze Ford is van Christoffel Verschuur en zet de verste afstand neer; ruim 98 meter. De meeste andere trekker komen tussen de 80 en 90 meter. In de finale komt de trekker net voorbij de 89 meter en dat is de verste afstand.

In de 5,5 ton standaard klasse rijden twee Ford’s 8210. Deze Ford is van Christoffel Verschuur en zet de verste afstand neer; ruim 98 meter. De meeste andere trekker komen tussen de 80 en 90 meter. In de finale komt de trekker net voorbij de 89 meter en dat is de verste afstand.

De proeftrek in de 3,4 ton supersport is voor Forever Blue. De trekker gaat net voorbij de 100 meter-lijn en komt aan de linker kant van de baan uit. Bij de herkansing van de proeftrek strandt de trekker op ongeveer dezelfde afstand, maar nu aan de rechter zijde van de baan. Ook in de finale moet de rijder veel corrigeren om binnen de baan te blijven en dat kost meters. Het zorgt uiteindelijk voor een afstand van net geen 99 meter.

De proeftrek in de 3,4 ton supersport is voor Forever Blue. De trekker gaat net voorbij de 100 meter-lijn en komt aan de linker kant van de baan uit. Bij de herkansing van de proeftrek strandt de trekker op ongeveer dezelfde afstand, maar nu aan de rechter zijde van de baan. Ook in de finale moet de rijder veel corrigeren om binnen de baan te blijven en dat kost meters. Het zorgt uiteindelijk voor een afstand van net geen 99 meter.

Bij Dancing on Wheels treedt een probleem op in de versnellingsbak. Dit tot grote ergernis van de rijder want de trekker was goed op koers voor een full pull. Gelukkig mag de trekker zijn run herkansen, maar het vermogen komt er niet uit.

Bij Dancing on Wheels treedt een probleem op in de versnellingsbak. Dit tot grote ergernis van de rijder want de trekker was goed op koers voor een full pull. Gelukkig mag de trekker zijn run herkansen, maar het vermogen komt er niet uit.

. Working Power komt met veel geweld op de full pull lijn aanstormen. Als de strippen onder de sleepvoet eenmaal in de baan drukken gaat de snelheid er snel uit. Met een ruime 94 meter komt de trekker wat te kort op zijn concurrenten.

Working Power komt met veel geweld op de full pull lijn aanstormen. Als de strippen onder de sleepvoet eenmaal in de baan drukken gaat de snelheid er snel uit. Met een ruime 94 meter komt de trekker wat te kort op zijn concurrenten.

Favoriet in de klasse Forza Fiat zet een overtuigende run neer en gaat als eerste door de full pull lijn naar een ruime 104 meter. In de competitie is de trekker ook de leider. In de finale bereikt de trekker zelfs ruim 102 meter met een zwaarder afgestelde sleepwagen. Deze afstand levert het team de winst op en mag zich daarmee Nederlands Kampioen noemen.

Favoriet in de klasse Forza Fiat zet een overtuigende run neer en gaat als eerste door de full pull lijn naar een ruime 104 meter. In de competitie is de trekker ook de leider. In de finale bereikt de trekker zelfs ruim 102 meter met een zwaarder afgestelde sleepwagen. Deze afstand levert het team de winst op en mag zich daarmee Nederlands Kampioen noemen.

Moody Blue, de nummer twee in het klassement kreeg het vermogen niet lekker op de baan. Zijn run eindigt bij ruim 96 meter met veel rookontwikkeling onder de kap.

Moody Blue, de nummer twee in het klassement kreeg het vermogen niet lekker op de baan. Zijn run eindigt bij ruim 96 meter met veel rookontwikkeling onder de kap.

Ook de tractorpullers in spe genieten.

Ook de tractorpullers in spe genieten.

De David Brown ‘Wennekers’ heeft de proeftrek in de 2,5 ton sport klasse. Met een afstand van ruim 105 meter zet de trekker een prachtige run neer ondanks dat de rijder de trekker flink moest corrigeren om binnen de baan te blijven.

De David Brown ‘Wennekers’ heeft de proeftrek in de 2,5 ton sport klasse. Met een afstand van ruim 105 meter zet de trekker een prachtige run neer ondanks dat de rijder de trekker flink moest corrigeren om binnen de baan te blijven.

Bij de prachtige Starfire sneuvelt de trompet van het rechter achterwiel. Hierdoor moet er een shovel aan te pas komen om de trekker van de baan te krijgen. Een ploeg ruimte de olie op en de klasse kan verder gaan.

Bij de prachtige Starfire sneuvelt de trompet van het rechter achterwiel. Hierdoor moet er een shovel aan te pas komen om de trekker van de baan te krijgen. Een ploeg ruimte de olie op en de klasse kan verder gaan.

Johan van de Haar zet met zijn Fendt 514C de eerste full pull neer in de 7 ton standaard klasse. Even later lukt ook Arco den Hartog dat met zijn Deutz 13006 special. Ook in de finale doet de Fendt het goed en komt net voorbij de 100-meter-lijn. In deze klasse is van liefst 9 van de 14 trekkers een International.

Johan van de Haar zet met zijn Fendt 514C de eerste full pull neer in de 7 ton standaard klasse. Even later lukt ook Arco den Hartog dat met zijn Deutz 13006 special. Ook in de finale doet de Fendt het goed en komt net voorbij de 100-meter-lijn. In deze klasse is van liefst 9 van de 14 trekkers een International.

De Deutz van Arco den Hartog komt in de finale tot precies 100 meter! Daarmee bereikt de trekker een voorlopige tweede plaats in de 7 ton standaard en dit is goed voor een finaleplaats. De trekker gooit vaak hoge ogen en maakt vandaag ook goede kans.

De Deutz van Arco den Hartog komt in de finale tot precies 100 meter! Daarmee bereikt de trekker een voorlopige tweede plaats in de 7 ton standaard en dit is goed voor een finaleplaats. De trekker gooit vaak hoge ogen en maakt vandaag ook goede kans.

De leider in het klassement De Blauwe Stier maakt doet ook vandaag goede zaken en komt tot ruim 107 meter. Hiermee neemt hij de leiding in de klasse vandaag over. Zet rivaal Calimero zet ook een knappe afstand neer, goed voor een voorlopige tweede plaats. Ook in de finale komt de trekker ver, maar net onder de 107 meter. Deze afstand is goed voor de winst in de 2,5 ton sport en daarmee is het team Nederlands Kampioen.

De leider in het klassement De Blauwe Stier maakt doet ook vandaag goede zaken en komt tot ruim 107 meter. Hiermee neemt hij de leiding in de klasse vandaag over. Zet rivaal Calimero zet ook een knappe afstand neer, goed voor een voorlopige tweede plaats. Ook in de finale komt de trekker ver, maar net onder de 107 meter. Deze afstand is goed voor de winst in de 2,5 ton sport en daarmee is het team Nederlands Kampioen.

Lang lijkt het dat de Fendt 514C de verste afstand neer zet.. Maar dan is het de beurt aan Peter Jochemsen met zijn International 1255XL. De trekker komt tot ruim 103 meter en gaat daarmee zo’n twee meter voorbij aan de Fendt! In de finale weet de Deutz 13006 toch zijn concurrenten voor te blijven.

Lang lijkt het dat de Fendt 514C de verste afstand neer zet.. Maar dan is het de beurt aan Peter Jochemsen met zijn International 1255XL. De trekker komt tot ruim 103 meter en gaat daarmee zo’n twee meter voorbij aan de Fendt! In de finale weet de Deutz 13006 toch zijn concurrenten voor te blijven.

In de 2,5 ton Sport komt de Kleine Beer een stuk minder ver dan Rocky en De Blauwe Stier, maar de New Holland 5030 zorgt wel voor prachtige beelden.

In de 2,5 ton Sport komt de Kleine Beer een stuk minder ver dan Rocky en De Blauwe Stier, maar de New Holland 5030 zorgt wel voor prachtige beelden.

. De prachtige International 1066 met de naam De Freek heeft de proeftrek in de 3,6 ton supersport. Zijn run gaat fanatiek van start maar dooft rond de 30 meter uit. Ook tijdens het herkansen van zijn proeftrek komt het vermogen er niet lekker in.

. De prachtige International 1066 met de naam De Freek heeft de proeftrek in de 3,6 ton supersport. Zijn run gaat fanatiek van start maar dooft rond de 30 meter uit. Ook tijdens het herkansen van zijn proeftrek komt het vermogen er niet lekker in.

Een hele wilde run van The Red Bunny eindigt uiteindelijk na veel remacties buiten de baan. Eerst dreigde de trekker aan de linker zijde buiten de baan te komen. Door enorm hard te remmen vloog de trekker naar rechts en belandde daar buiten de baan.

Een hele wilde run van The Red Bunny eindigt uiteindelijk na veel remacties buiten de baan. Eerst dreigde de trekker aan de linker zijde buiten de baan te komen. Door enorm hard te remmen vloog de trekker naar rechts en belandde daar buiten de baan.

Een hele wilde run van The Red Bunny eindigt uiteindelijk na veel remacties buiten de baan. Eerst dreigde de trekker aan de linker zijde buiten de baan te komen. Door enorm hard te remmen vloog de trekker naar rechts en belandde daar buiten de baan.

De eerste strakke run in de 3,6 ton supersport is van Cobra XL. Door de 100-meter-lijn en tot ruim 107 meter. Dit blijkt een begin van een reeks prachtige runs.

Even vreesden de mensen op de VIP tribune dat Fiat ‘Buiks’ het terras komt oprijden. Met een enorm geweld stuift de trekker over de baan en komt ruim na 110 meter tot stilstand door het gas los te laten. En dat zorgt voor veel enthousiasme bij het publiek.

Even vreesden de mensen op de VIP tribune dat Fiat ‘Buiks’ het terras komt oprijden. Met een enorm geweld stuift de trekker over de baan en komt ruim na 110 meter tot stilstand door het gas los te laten. En dat zorgt voor veel enthousiasme bij het publiek.

Ook de prachtig gespoten Belazerus 3 laat flink van zich horen en komt ook voorbij de 110 meter, maar met minder overtuiging dan Buiks en De Groene Aardbei. De van oorsprong Wit Russische trekker staat als enige op speciale puller banden. Als laatste voegt zich ook Blue Brother bij het rijtje finalisten dat daarmee uit 7 trekkers bestaat.

Ook de prachtig gespoten Belazerus 3 laat flink van zich horen en komt ook voorbij de 110 meter, maar met minder overtuiging dan Buiks en De Groene Aardbei. De van oorsprong Wit Russische trekker staat als enige op speciale puller banden. Als laatste voegt zich ook Blue Brother bij het rijtje finalisten dat daarmee uit 7 trekkers bestaat.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Tractorpulling Stroe: pech bij Internationals, Fendt pakt winst

De trekkers van de Grand National, de Farmstock en de trucks knokten om de punten op 7 en 8 juni in...
Afbeelding artikel

Tractorpulling Oudenhoorn: strijd om de eerste punten

Op Hemelvaartsdag streden de Grand Nationals om de eerste punten op Tractorpulling Oudenhoorn. TREKKER doet verslag.
Afbeelding artikel

Duitse tractorpuller-kampioen Shackleton terug in Nederland

De Duitse tractorpuller-kampioen Shackleton keert terug op de Nederlandse banen, met Nederlandse teamchef en Duitse teamleden.
Beheer
WP Admin