fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eindelijk weer naar tractorpulling

Na bijna twee jaar is er dan eindelijk weer een tractorpullingwedstrijd waar je als publiek naar toe mag. Power Valley in Langedijk. Her en der waren al Grand National-wedstrijden, maar nog zonder publiek. Helaas is dit wel de laatste wedstrijd van het seizoen. Daarmee is dit ook de beslissende wedstrijd. En in veel klassen is het spannend!

Een heerlijk gevoel als je het terrein oploopt: de rook weer te ruiken, en de motoren al van ver te horen. Geweldig! Het evenement met de fantastische naam Power Valley is dit jaar op een nieuwe locatie. Het is vanaf de eerste minuut goed gevuld met publiek dat er merkbaar zin in heeft.

Er liggen twee banen die, zeker bij de start, niet veel grip bieden. De baan waarop de Grand Nationals rijden, blijkt ook verderop verraderlijke plekken te hebben. Onder andere Simply Irresistible ondervond dit in de Modified-klasse, het kostte de trekker meters.

Alle klassen die dit jaar voor de punten strijden staan vandaag op het programma, en daarmee valt ook de beslissing voor het kampioenschap.

Punten verdeeld

De Modifieds mogen als eerste de strijd aangaan. Intertechno Lambada staat een puntje voor op Simply Irresistible. Al tijdens de kwalificatierun blijkt Lambada machtig. En dat zet de trekker door. Het kampioenschap is voor de mannen uit Zwolle. Bij de Light Superstocks, die als tweede rijden, staat Easy Rider er het best voor. De International 7250 maakt verschrikkelijk veel toeren en doet ook vandaag goede zaken met een tweede plaats. Daarmee stelt de trekker de titel veilig.

Screamin’ Bobcat staat er het best voor in de Mini Unilimted-klasse. In de eerste run zet de trekker een full pull neer. In de finale sneuvelt de motor bij ongeveer 94 meter. De winst gaat vandaag naar The Riddle, die tweede staat in het kampioenschap. Deze winst geeft de trekkers een gelijke puntenstand, maar omdat The Riddle een wedstrijd meer won, is de titel voor dit kleine zwarte kanon. In de Unlimited-klasse gaan de dagwinst en de titel naar Whispering Giant. Het nieuwe frame en de nieuwe banden blijken succesvol bij de turbinetrekker.

Appypower weet vandaag de titel te pakken bij de Prostocks, met een half puntje voorsprong. De trekker zet vandaag een tweede plaats neer. Wicked Screamer wint de Light Modified-klasse en daarmee ook het kampioenschap. De trekker komt in de finale bijna 3 meter verder dan Uncle Duck.

Tekst: Marcel Klein Braskamp/Foto’s: Mark Pasveer

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Tractorpullingteam Schluckspecht barst van de creativiteit

Stefan Heuel startte in 2018 met de eerste Schluckspecht-tractorpuller. Daarna volgde meer, want aan creativiteit heeft zijn team geen gebrek.
Afbeelding artikel

Tractorpulling Loerbeek zet ook in 2024 een stapje extra

Hoe is Tractorpulling Loerbeek ontstaan, en wat doet de organisatie voor een optimale tractorpullingbeleving?
Afbeelding artikel

Tractorpullingteam De Hoef werkt ‘out of the box’ met standaard spullen

Team De Hoef kent een lange historie in tractorpulling. De teamleden zijn techneuten in hart en nieren.
Beheer
WP Admin