Terug naar nieuwsoverzicht

Eenvoudige Isobus van Kaweco

Foto's: Kaweco

Machinefabrikant Kaweco komt met een nieuw besturingssysteem voor hun mesttanken. De zogenoemde Easy Bus is een eenvoudige versie van het Iso-bus Premium-systeem.

Kaweco brengt een eenvoudige variant van het uitgebreide Iso-bus Premium bedieningssysteem uit. Het zogenoemde Easy Bus is gebaseerd het load-sensing bedieningssysteem met joystickbediening. Echter is de joystick vervangen door de trekkerterminal of een los optioneel touchscreen scherm. Alle functies kunnen daarop bediend worden, of via een Isobus-functieknop van de trekker.

Lees verder onder foto

Standaard komt het systeem zonder terminal en is het bedoeld om via de trekkerterminal gebruikt te worden. Optioneel is er een scherm en/of joystick bij te leveren.

Standaard komt het systeem zonder terminal en is het bedoeld om via de trekkerterminal gebruikt te worden. Optioneel is er een scherm en/of joystick bij te leveren.

Eenvoudige bediening via terminal

Het laden en lossen van de tank kan via een vooraf ingesteld programma met één knop gebeuren. Zuigarm of andere functies kunnen toegewezen worden aan een Isobus-functieknop in de trekker, of een optioneel bij te leveren joystick. Het onderscheid met het luxere systeem is dat de tank een stuk minder sensoren heeft en er standaard geen doorstroommeter is gemonteerd. Wel kun je de tank bedienen via het Isobus-systeem van de trekker, en dat scheelt je een bedieningsscherm in de cabine. Ten opzichte van de standaard joystick-bedieningskast is de optie € 2.600 duurder. Een externe terminal en/of joystick kan bijgeleverd worden voor een meerprijs.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Evers introduceert schijvenbemester tot 12 meter werkbreedte

Evers Agro introduceert de Toric XL-schijvenbemester. Deze is leverbaar met een werkbreedte van 9 of 12 meter.
Afbeelding artikel

Vredo VT5536: 22 kuub in 90 seconden en rust in de cabine

De nieuw ontworpen zodebemester Vredo VT5536 heeft een Scania-krachtbron en 22 kuubs kunststoftank. Tijd voor een proefrit.
Afbeelding artikel

Fliegl bouwt mobiele mestscheider Tapir 375

Fliegl demonstreerde woensdag 8 juni de mobiele mestscheider Fliegl Tapir 375 bij een veehouder in Beieren (D.). Bekijk de video.
Beheer
WP Admin