fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eenvoudige Isobus van Kaweco

Foto's: Kaweco

Machinefabrikant Kaweco komt met een nieuw besturingssysteem voor hun mesttanks. De zogenoemde Easy Bus is een eenvoudige versie van het Isobus Premium-systeem.

Kaweco brengt een eenvoudige variant van het uitgebreide Iso-bus Premium bedieningssysteem uit. Het zogenoemde Easy Bus is gebaseerd het loadsensing bedieningssysteem met joystickbediening. Echter is de joystick vervangen door de trekkerterminal of een los optioneel touchscreen scherm. Alle functies kunnen daarop bediend worden, of via een Isobus-functieknop van de trekker.

Lees verder onder foto

Standaard komt het systeem zonder terminal en is het bedoeld om via de trekkerterminal gebruikt te worden. Optioneel is er een scherm en/of joystick bij te leveren.

Standaard komt het systeem zonder terminal en is het bedoeld om via de trekkerterminal gebruikt te worden. Optioneel is er een scherm en/of joystick bij te leveren.

Eenvoudige bediening via terminal

Het laden en lossen van de tank kan via een vooraf ingesteld programma met één knop gebeuren. Zuigarm of andere functies kunnen toegewezen worden aan een Isobus-functieknop in de trekker, of een optioneel bij te leveren joystick.

Het onderscheid met het luxere systeem is dat de tank een stuk minder sensoren heeft en er standaard geen doorstroommeter is gemonteerd. Wel kun je de tank bedienen via het Isobus-systeem van de trekker, en dat scheelt je een bedieningsscherm in de cabine.

Ten opzichte van de standaard joystick-bedieningskast is de optie € 2.600 duurder. Een externe terminal en/of joystick kan bijgeleverd worden voor een meerprijs.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Stilstaande wielen verleden tijd met vernieuwde Kaweco Radium Tractie-silagewagens

De investering in Kaweco Radium Tractie-silagwagen is fors, maar sleepkabels, extra trekkers en tijdverlies door vastzitten zijn verleden tijd.
Afbeelding artikel

Kaweco vernieuwt Radium Tractie-silagewagen

De Gelderse machinefabrikant Kaweco komt met een vernieuwde silagewagen met aangedreven wielen en een in eigenhuis ontwikkelde as-ophanging. Volgens machinefabrikant Kaweco...
Afbeelding artikel

Double Twin Shift mesttank kan tegen zelfrijder op

Na de komst van een Kaweco Double Twin Shift mesttank kocht loonbedrijf Vragender er binnen een jaar een tweede bij. Volgens...
Beheer
WP Admin