fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Carré toont wiedeg met individuele tandophanging

De tanden van de Pressius-wiedeg zijn individueel opgehangen. In iedere tandhouder zitten twee veertjes, waarmee elke tand bodemvolgend is. Foto's Carré.

De Franse werktuigfabrikant Carré heeft een nieuwe wiedeg ontwikkeld. Bijzonder is dat de veertanddruk variabel is in te stellen en dat de veertanden individueel zijn opgehangen voor een goede bodemvolging.

De nieuwe Pressius-wiedeg van het Franse merk Carré valt op doordat veertanden individueel zijn opgehangen in gepatenteerde elementen, die vervaardigd zijn uit versterkt kunststof (Uv-bestendig vezelcomposiet). Het is een aanvulling op het assortiment naast de Sarclerse-wiedeggen, die bestaan uit elementen die 1,5 meter breed zijn. Naast dat de nieuwe Pressius-wiedeg beter bodemvolgend is, biedt deze ook de mogelijk om elk tandje individueel op te klappen. Zo ontstaat er een flexibele werkbreedte, en kun je bijvoorbeeld bij een perceel met druppelirrigatie een aantal tanden wegvouwen.

Lees verder onder de foto

De veertanden zijn individueel opgehangen in gepatenteerde elementen, die vervaardigd zijn uit versterkt kunststof (Uv-bestendig vezelcomposiet). Het is ook mogelijk om elk tandje afzonderlijk op te klappen.

De veertanden zijn individueel opgehangen in gepatenteerde elementen, die vervaardigd zijn uit versterkt kunststof (Uv-bestendig vezelcomposiet). Het is ook mogelijk om elk tandje afzonderlijk op te klappen.

Volveldse werking

Met behulp van een aantal dubbelwerkende hydraulische cilinders wordt een veertanddruk ingesteld. Er is een veertanddruk mogelijk van 100 gram tot 5 kilo. In iedere tandhouder zitten twee veertjes, waarmee elke tand bodemvolgend is. De onderlinge tandafstand is 25 mm. Daarbij zijn de eggetanden verdeeld over zes tandrijen om verstopping te voorkomen. Iedere veertand is voorzien van een knikje in de lengterichting; de tandpunt ligt daardoor uit de treklijn. Hierdoor ontstaat een zijdelingse beweging van de veertand, en daardoor zou een volveldse bewerking ontstaan.

Na seizoen 2022

De 12,20 meter brede Pressius-wiedeg is standaard voorzien van zes steunwielen aan de voorzijde en twee zwenkbare steunwielen aan de achterkant. Optioneel zijn extra steunwielen mogelijk. Volgens Carré-importeur Pool Agri uit Vroomshoop (Ov.) zijn de machines ná seizoen 2022 -waarin eerst een nul-serie verder wordt getest- leverbaar in werkbreedtes van 3 tot 15 meter. Voor bedden- en groenteelt volgen werkbreedtes vanaf 1,5 meter. Er is nog geen verkoopprijs bekend.

Met de hydraulische cilinders (linkerkant) stel je een veertanddruk in van 100 gram tot 5 kilo.

Met de hydraulische cilinders (linkerkant) stel je een veertanddruk in van 100 gram tot 5 kilo.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Farmstore gaat wiedeggen en schoffelmachines verkopen

Farmstore is per 1 september de importeur van Hatzenbichler.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro in Tsjechië een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Beheer
WP Admin