Terug naar nieuwsoverzicht

Upgrade voor grootste Kuhn middenaflegharken

Afhankelijk van wat het best uitkomt voor de volgende werkgang, legt de Kuhn middenafleghark een vierkantig zwad neer van 1,40 tot 2,30 meter breed.

Kuhn verbeterde zijn grootste halfgedragen harken met middenafleg, wat te zien is aan de + in de typenaam: GA8731+ en GA9531+. Belangrijkste plussen zijn de eenvoudigere bediening en verbeteringen aan de hydrauliek.

De harken hebben een werkbreedte van 7,70 tot 8,60 (GA8731+) respectievelijk 8,40 tot 9,30 meter (GA9531+) en zijn gericht op grotere bedrijfen en loonwerkers. De zwadbreedte is vanuit de cabine instelbaar van 1,40 tot 2,30 meter, voor wat het meest geschikt is voor de volgende werkgang met balenpers, opraapwagen of hakselaar.

Kuhn vereenvoudigde de bediening van de machine, waarvoor een apart kastje in de cabine komt. Voorheen was dit een van meerdere typen, afhankelijk van de opties op de hark. Nu is één type bedieningskast geschikt voor alle uitvoeringen.

Lees verder onder foto

De vier wielen per rotor bij de GA8731+ zijn gemonteerd aan een tandemas. Dat dempt de bewegingen als je door een kuil of over een hobbel rijdt en maakt de loop van de rotor stabieler. De GA9531 heeft twee wielen per rotor (aan een enkele as) extra.

De vier wielen per rotor bij de GA8731+ zijn gemonteerd aan een tandemas. Dat dempt de bewegingen als je door een kuil of over een hobbel rijdt en maakt de loop van de rotor stabieler. De GA9531 heeft twee wielen per rotor (aan een enkele as) extra.

De hydrauliek is dusdanig aangepast dat het makkelijker is om een van de opties (zoals hydraulisch verstelbare harkhoogte) toe te voegen; bovendien zijn de componenten meer inwendig weggewerkt dan buitenom, waardoor het systeem minder kwetsbaar is.

TANDEMAS

De grootste hark, de GA 9531+, heeft zes wielen per rotor, waarvan er vier op een tandemas zijn gemonteerd voor een betere bodemvolging en grote stabiliteit bij hoge snelheid. De GA 8731+ staat op vier wielen per rotor.

Beide modellen zijn per direct te bestellen. De grootste GA9531+ heeft een vanafprijs van € 36.463 ex. btw, de GA 8731+ staat in de prijslijst voor € 32.138.

Onderdelen van het hydraulieksysteem zijn nu meer inwendig weggewerkt, dus minder kwetsbaar.

Onderdelen van het hydraulieksysteem zijn nu meer inwendig weggewerkt, dus minder kwetsbaar.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Schudders en harken in actie

Op de Grasdag 2022 werden allerlei harken en schudders getoond. Bekijk de harken en schudders in actie!
Afbeelding artikel

Betaalbare vierrotorhark SIP Star 1250/50T is technisch eenvoudig

De enige vierrotorhark van SIP werkt 12,5 meter breed en steekt technisch goed in elkaar.
Afbeelding artikel

Vijf manieren om te harken met de bandhark

In artikel ‘Invloed bandhark op kuilkwaliteit beperkt’, vergeleken we al de Kuhn GA 13131-rotorhark en de Merge Maxx 950-bandharkMet de Merge...
Beheer
WP Admin