fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Upgrade voor grootste Kuhn middenaflegharken

Afhankelijk van wat het best uitkomt voor de volgende werkgang, legt de Kuhn middenafleghark een vierkantig zwad neer van 1,40 tot 2,30 meter breed.

Kuhn verbeterde zijn grootste halfgedragen harken met middenafleg, wat te zien is aan de + in de typenaam: GA8731+ en GA9531+. Belangrijkste plussen zijn de eenvoudigere bediening en verbeteringen aan de hydrauliek.

De harken hebben een werkbreedte van 7,70 tot 8,60 (GA8731+) respectievelijk 8,40 tot 9,30 meter (GA9531+) en zijn gericht op grotere bedrijfen en loonwerkers. De zwadbreedte is vanuit de cabine instelbaar van 1,40 tot 2,30 meter, voor wat het meest geschikt is voor de volgende werkgang met balenpers, opraapwagen of hakselaar.

Kuhn vereenvoudigde de bediening van de machine, waarvoor een apart kastje in de cabine komt. Voorheen was dit een van meerdere typen, afhankelijk van de opties op de hark. Nu is één type bedieningskast geschikt voor alle uitvoeringen.

Lees verder onder foto

De vier wielen per rotor bij de GA8731+ zijn gemonteerd aan een tandemas. Dat dempt de bewegingen als je door een kuil of over een hobbel rijdt en maakt de loop van de rotor stabieler. De GA9531 heeft twee wielen per rotor (aan een enkele as) extra.

De vier wielen per rotor bij de GA8731+ zijn gemonteerd aan een tandemas. Dat dempt de bewegingen als je door een kuil of over een hobbel rijdt en maakt de loop van de rotor stabieler. De GA9531 heeft twee wielen per rotor (aan een enkele as) extra.

De hydrauliek is dusdanig aangepast dat het makkelijker is om een van de opties (zoals hydraulisch verstelbare harkhoogte) toe te voegen; bovendien zijn de componenten meer inwendig weggewerkt dan buitenom, waardoor het systeem minder kwetsbaar is.

TANDEMAS

De grootste hark, de GA 9531+, heeft zes wielen per rotor, waarvan er vier op een tandemas zijn gemonteerd voor een betere bodemvolging en grote stabiliteit bij hoge snelheid. De GA 8731+ staat op vier wielen per rotor.

Beide modellen zijn per direct te bestellen. De grootste GA9531+ heeft een vanafprijs van € 36.463 ex. btw, de GA 8731+ staat in de prijslijst voor € 32.138.

Onderdelen van het hydraulieksysteem zijn nu meer inwendig weggewerkt, dus minder kwetsbaar.

Onderdelen van het hydraulieksysteem zijn nu meer inwendig weggewerkt, dus minder kwetsbaar.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe middenafleg-harken bij Fendt

Fendt komt met een nieuwe serie dubbele harken. De Former C-serie kenmerkt zich door een nieuw ontwikkeld frame en nieuwe mogelijkheden...
Afbeelding artikel

SIP zet twee nieuwe zwadharken in de markt

Machinefabrikant SIP introduceert twee nieuwe zwadharken: de Star R 930|28 TC-middenafleg en de Star R 860|26 TS-zij-afleg.
Afbeelding artikel

Ingenieuze Krone Swadro TC 1570 vergt flinke investering

Met de doordachte Krone Swadro TC1570 haalt de fabrikant het maximaal haalbare uit een vierrotorhark. De aanschafprijs is navenant fors.
Beheer
WP Admin