Terug naar nieuwsoverzicht

Primeur: autonome boomgaardspuit

De allereerste meters voor de AgXeed AgBot 2.055W3 robottrekker. Hol Spraying Systems moet de CF2000-AB spuitopbouw nog monteren en in de hef hangt al de elektrisch aangedreven ventilator en de (afneembare) spuitmast met 16 blaasmonden (8 aan elke zijde).
Eind oktober introduceert Hol Spraying Systems een autonome boomgaardspuit die automatisch vult en reinigt én tevens autonoom kan maaien, onkruid bestrijden, bemesten en snoeihout versnipperen. Enkele Nederlandse fruittelers name er al een optie op! Vijf jaar geleden alweer presenteerde Hol Spraying Systems (HSS) haar eerste autonome boomgaardspuit. Ook dat was een gezamenlijke ontwikkeling met een Nederlandse veldrobotfabrikant, namelijk Precision Makers. Hun Greenbot CR 12 droeg een éénr


Registreer om 2 gratis premium artikelen te lezen

Wil je 2 gratis premium artikelen per maand lezen?
registreer

en lees meteen verder!

Al abonnee? Log dan hier in.

‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk
De Extra 787T, met een werkbreedte van 8,75 meter, heeft wel de zogenoemde ‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk en ook de ‘SemiSwing’ stalen kneusvingers die aan de graskneuzer gemonteerd zijn. De maaier beschikt ook over de makkelijke hydraulische bodemdru-instelling. In het segment triple-maaiers biedt Vicon nu 3 typen aan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van €46.900. - Foto: Vicon

8 maaischijven
Elke maaibalk is 3,2 meter breed en heeft 8 maaischijven. De bediening van alles verloopt heel eenvoudig en direct via 3 dubbelwerkende ventielen, rechtstreeks vanaf de trekker. Vicon adviseert minimaal een trekker met een motorvermogen van 180 pk.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Robottrekker voor ’t zware werk

Het Italiaanse Dragone toonde op de Eima de Black Shire robottrekker. In eerste instantie bedoelt voor boomgaarden. in 2022 wil de...
Afbeelding artikel

Schoffelrobot gaat ook plaatsgewijs spuiten

De FD20 veldrobot krijgt er een taak bij: spotsprayen. De combinatie van mechanisch en chemisch onkruid bestrijden moet een schoner suikerbietenperceel...
Afbeelding artikel

Wageningers winnen robotwedstrijd

Team Bullseye van Wageningen Universiteit is de overall winnaar van een evenement met virtuele robotwedstrijden die plaatsvonden ter gelegenheid van de...