fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe 13 meter brede schudder van SIP

De Sip werd onlangs in Vriezeveen gedemonstreerd. Zonna verwacht de machine in het voorjaar van 2022 te kunnen leveren. (Foto: Zonna)

De Sloveense machinefabrikant SIP heeft een 13 meter brede schudder toegevoegd aan de schudderlijn. Het gaat om het model Spider 1300/12T met 12 rotoren.

SIP bouwt de Spider-schudders in werkbreedtes tussen 4,5 meter en 15 meter. Het model Spider 1300/12T vult met 13 meter werkbreedte het gat tussen de 11 meter en 15 meter varianten. De nieuwe schudder heeft 12 rotoren met een diameter van 145 cm. Optioneel te voorzien van een hydraulische schudhoekverstelling waarbij het element tussen 12 tot 18 graden te verstellen is.

Vijf zwaden meenemen

Praktisch kan de schudder vijf zwaden van een drie meter maaier meenemen. De rotoren zijn versterkt en kan ook voorzien worden van een beveiliging op de aandrijflijn. Het frame bestaat uit een buizenframe en moet door de ranke bouwwijze smal en wendbaar zijn tijdens transport en veldwerk. De machine is uitgevoerd met LED-wegverlichting, twee reservewielen, vingerkoppelingen tussen scharnierpunten, tandbreukbeveiliging en een poedercoating als lak. Er is keuze tussen aankoppelen in de boven- of ondertrekhaak.

Leverbaar vanaf €39.930

Standaard komt de schudder met twee jaar garantie. Meerprijzen zijn er voor 15/55-17 banden voor het transportonderstel, anti-wikkelkappen, kantzwaddoek voor kantschudden en hydraulische diepte/hoekverstelling van de elementen. De nieuwe 13 meter brede schudder staat bij importeur Zonna uit Beilen (Dr.) in de prijslijst voor bruto € 39.930 en is leverbaar vanaf voorjaar 2022.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 in het gras

In deze video zie je de nieuwe bandhark van Pöttinger, de Mergento VT 9220, aan het werk in Nederland.
Afbeelding artikel

Primeur: Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 aan het werk in Nederland

TREKKER zag als eerste de nieuwe bandhark van Pöttinger aan het werk, de Mergento VT 9220. Een impressie.
Afbeelding artikel

Compleet programma Grasdag voorziet in behoefte

Een compleet programma maakt van de Grasdag 2022 op 16 juni een inspirerende dag. Productinformatie, kennisdeling, innovaties en live machinedemo’s zorgen...
Beheer
WP Admin