fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Litouwse hybride trekker met 400 pk

Foto: Auga Groep

De Litouwse Auga Group is met 39.000 hectare één van de grootse voedselproducenten van het land. Het bedrijf heeft een hybride trekker gebouwd, de AUGA M1 met een vermogen van 400 pk (294 kW).

De trekker heeft een verbrandingsmotor die draait op bio methaan wekt energie op voor de elektromotoren. Elk wiel wordt individueel aangedreven door een elektromotor. Tijdens werkzaamheden waar geen hoog vermogen nodig is slaat de trekker de opgewekte energie op in accu’s. Volgens de fabrikant kan de trekker op deze manier 12 uur rijden. De bio methaan wordt opgeslagen in gasflessen. De bio methaan wordt meegenomen in gasflessen, dit komt omdat de infrastructuur en beschikbaarheid niet voldoende is. De flessen kunnen via de achterkant van de trekker gewisseld worden. Meer technische gegevens worden nog niet vrijgegeven.

Reduceren uitstoot

Het doel van de Auga Group is om de uitstoot van fossiele brandstoffen te reduceren. Het bedrijf zegt met de Auga M1 het voortouw te nemen.

Foto: Auga Groep

Foto: Auga Groep

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hybride Steyr-trekker een stap verder

Trekkerfabrikant Case IH/Steyr heeft woensdag 6 september een tweede versie van de hybride Steyr cvt-trekker getoond.
Afbeelding artikel

Hollandse H2Trac rijpadentrekker rijdt

In Arnhem wordt gewerkt aan een nieuwe, Nederlandse trekker: de EOX175. De systeemtrekker van het jonge bedrijf H2Trac is in veel...
Afbeelding artikel

Steyr toont hybride transmissie

De Oostenrijkse trekkerfabrikant Steyr presenteerde vandaag officieel een nieuw type transmissie. Het bedrijf noemt de aandrijving het Hybrid Drive Train-concept. De...
Beheer
WP Admin