fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Landini Rex 4 Electra gepresenteerd op Eima

Tijdens de Eima in het Italiaanse Bologna was de Rex 4 Electric voor het eerst te zien voor het publiek. Foto's: Margriet Nijenhuis.

Trekkermerk Landini presenteerde de Rex 4 Electra aan het publiek tijdens de Eima. Deze hybride trekker won vorig jaar al de internationale Eima Innovation Award. Een prijs is nog onbekend, maar de trekker is leverbaar in 2023.

De Landini Rex 4 Electra werd eerder al digitaal voorgesteld. Tijdens de Eima in het Italiaanse Bologna was hij voor het eerst te zien voor het publiek. De naam Electra is te danken aan de elektrische aandrijving van de voorwielen. Let wel, het is geen ‘trekker met een stekker’. Onder de motorkap ligt een 110 pk dieselmotor. Tussen de Power Shuttle-transmissie van de trekker en de motor zit een generator. Die zorgt voor de stroomvoorziening (16 Kw) van de elektromotoren in de voorwielen. Landini gebruikt de elektrische voorwielaandrijving ook om energie terug te winnen bij het vertragen en afremmen. Dit moet zorgen voor een brandstofbesparing van ongeveer tien procent.

Lees verder onder de foto

De naam Electric is te danken aan de elektrische aandrijving van de voorwielen.

De naam Electra is te danken aan de elektrische aandrijving van de voorwielen.

De Power Shuttle versnellingsbak heeft 36 versnelling voor- en 12 achteruit. Bediening gaat met een joystick. De hydrauliekopbrengst is 82 l/min met daarnaast 32 l/min beschikbaar voor het sturen. De aftakas is er standaard met 540 en 540E, en optioneel 540/1.000 toeren.

Onder de motorkap ligt een 110 pk sterke dieselmotor, en tussen de transmissie en de motor bouwt Landini een generator.

Onder de motorkap ligt een 110 pk sterke dieselmotor, en tussen de transmissie en de motor bouwt Landini een generator.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Landini Landpower terug met Fase V-motor

Trekkerserie Landini Landpower verdween in 2014 van de markt. De serie komt terug met twee modellen en een schonere motor.
Afbeelding artikel

Landini doorbreekt 300 pk-grens met nieuwe 8-serie

Landini presenteerde op vakbeurs Agrotech zijn nieuwe 8-serie. Met de 8-310 doorbreekt Landini de grens van 300 pk.
Afbeelding artikel

Nieuw model in Landini’s 5-serie

Landini voegt een nieuw model toe aan de 5-serie, namelijk de 5-085. De trekker is voorzien van een 3,4 liter FPT-motor...
Beheer
WP Admin