fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Excel groep gaat merken centraal aansturen

Hardi is een van de Exel-merken voor landbouwspuiten. In de nieuwe organisatie is dit merk, voor de Franse markt in elk geval, gedacht voor de kleinere, meer specialistische toepassingen.

Een nieuwe divisie, France Pulvé, verenigt voortaan de merken voor spuitmachines van de Exel groep. Excel wil hiermee het marktaandeel in Frankrijk zelf met 12% vergroten.

De merken van de Franse Exel-groep moeten niet langer met elkaar concurreren, maar partners zijn, aldus commercieel directeur Arnaud Romoli op de website van Gros Tracteurs Passion. Daarom bundelt Excel Industries al zijn Franse spuitmerken binnen de nieuwe divisie France Pulvé (pulvériser = spuiten). Deze reorganisatie volgt nadat enkele jaren eerder al merken binnen de groep afvielen (onder meer Carruelle, Seguip).

Binnen France Pulvé komen topmensen uit de marketing en uit de productie van de resterende merken te werken. Alle bedrijfsonderdelen worden versterkt, zoals R&D, productie, kwaliteit en de buitendienst. Daarnaast komen er tientallen extra functies ten bate van bepaalde kenniscentra en vakgebieden.

12% binnenlandse groei

De doelstelling is ambitieus: de komende vier jaren elk jaar 3% groei van het marktaandeel in thuismarkt Frankrijk, zonder overigens de internationale markt te vergeten. De verschillende merken gaan zich richten op een eigen marktsegment. Topmerk wordt Agrifac. Net daar onder opereren Matrot en Evrard in het segment grote industriële gewassen met veel herhaalde behandelingen. De middenmoot wordt bediend door Berthoud (spuit-op-maat, marktvraag-gestuurd) en Tecnoma (no-nonsense spuiten). Voor de kleinere, specialistische toepassingen is er dan Hardi.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

A.C.A. de Jong bouwt ACA gestuurde schuifas

Mechanisatiebedrijf A.C.A. de Jong brengt een gestuurde schuifas voor enkelassige breedstrooiers of mesttanks op de markt.
Afbeelding artikel

Sectiebesturingssysteem SmartControl USC voor werktuigen

Homburg-Holland brengt sectiebesturingssyteem SmartControl USC voor werktuigen op de markt, dat maximaal 48 secties aanstuurt.
Afbeelding artikel

Video | Agrifac presenteert zelfrijdende veldspuit Condor Vanguard

TREKKER maakt een proefrit met de zelfrijdende veldspuit Condor Vanguard van spuitenfabrikant Agrifac.
Beheer
WP Admin