Terug naar nieuwsoverzicht

Agromec verruimt driftreductie-mogelijkheden Fendt Rogator

Door een van de dophouders (op 50 cm afstand onderling) van een tweedoppenschakeling te splitsen naar twee nieuwe dophouders op 25 cm, kan Agromec een bestaande Rogator-spuit ‘upgraden’ zodat die ook met een driftreductie van maximaal 97,5% kan spuiten.

Om spuiten met een driftreductie van 97,5% mogelijk te maken met de Fendt Rogator-spuitmachine, biedt Agromec een ombouwset aan naar een dopafstand van 25 centimeter en met luchtondersteuning.

De uitbreiding maakt de spuitboom slechts weinig zwaarder en laat de originele spuitleidingen ongemoeid. Het komt er op neer dat een standaard spuitboom met een tweedoppenschakeling (A en B) een aftakking krijgt. In A kun je een spuitdop op de normale 50 centimeter afstand gebruiken voor minder kritisch spuitwerk met een driftreductie van 90%, bijvoorbeeld middelen in de mais, of kunstmest. Op de B-uitgang monteert Agromec T-splitsingen die de spuitvloeistof naar twee nieuwe doppen op 25 cm spuitafstand leiden. Hiermee kun je, inclusief de luchtondersteuning, op 97,5% driftreductie spuiten.

Lees verder onder de foto

In bieten gebruik je bijvoorbeeld de B-uitgang van de tweedoppenschakeling voor hoge driftreductie. Volstaat een driftreductie van 90%, bijvoorbeeld in mais, dan kan de aangepaste Rogator evengoed nog op de oude dopafstand te spuiten via de A-uitgang.

In bieten gebruik je bijvoorbeeld de B-uitgang van de tweedoppenschakeling voor hoge driftreductie. Volstaat een driftreductie van 90%, bijvoorbeeld in mais, dan kan de aangepaste Rogator evengoed nog op de oude dopafstand te spuiten via de A-uitgang.

Op Rogator-spuiten met een vierwegverdeling zou ook een van de uitgangen A/B/C/D te modificeren zijn voor 97,5% driftreductie.

Agromec is sinds vorig jaar een bedrijfsonderdeel van Abemec dat zich richt op de verkoop van het volledige Fendt-portfolio. Alle andere merken binnen Abemec vallen sindsdien onder Abemec Mechanisatie.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Noord-Hollands project ontwikkelt plantspecifieke spuitmachine

Platform Smartfarming Noord-Holland Noord start een project voor realtime plantspecifiek spuiten.
Afbeelding artikel

Excel groep gaat merken centraal aansturen

Een nieuwe divisie, France Pulvé, verenigt voortaan de merken voor spuitmachines van de Exel groep. Excel wil hiermee het marktaandeel in...
Afbeelding artikel

Amazone geeft Pantera update

Amazone lanceert een nieuwe generatie van de Pantera zelfrijdende veldspuit. De Pantera 4504. Met deze vernieuwde Pantera richt amazone zich vooral...
Beheer
WP Admin